ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ  ΝΙΚΟΥ ΒΟΥΤΣΗ

 

Πολιτική ανανδρία

Αποστομωτική απάντηση έδωσε με το χθεσινό του σημείωμα στην «Αυγή» ο Νίκος Βούτσης για την άθλια προσπάθεια να δοθεί πολιτική διάσταση στη σύλληψη του γιου του την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από ληστεία στο κέντρο της Αθήνας.

Δεν μιλάμε βέβαια για τους ανεκδιήγητους προπαγανδιστές του ΛΑΟΣ που επιχειρούσαν να εξισώσουν την υπόθεση αυτή με τη σχέση πατέρα και γιου Πλεύρη, λες και δεν ξέρουμε ότι ο φασίστας πατέρας υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος, με το οποίο εκλέχτηκε ο γιος.

Αναφερόμαστε στην υποκρισία που περίσσεψε κατά την αντιμετώπιση της υπόθεσης από τους υπερασπιστές του νόμου και της τάξης. Ολοι εμφανίστηκαν να δεσμεύονται τάχα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων και επιδίωξαν να συκοφαντήσουν τον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει αρχίσει να γίνεται τόσο ενοχλητικός σε κάθε λογής κρατούντες. Κοινός παρονομαστής αυτής της υποκρισίας ήταν η γνώση όλων ότι ο Νίκος Βούτσης νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό», ανήμπορος μέχρι χθες να υπερασπίσει τα αυτονόητα. Αυτή την προσωρινή αδυναμία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν:

- Πρώτα πρώτα η αστυνομία, η οποία απέκρυψε (δήθεν) το όνομα του νέου που συνέλαβε, αλλά επιβεβαίωσε προς κάθε κατεύθυνση ότι «είναι γιος στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ», επιτρέποντας έτσι την πολιτικοποίηση της υπόθεσης και την ενοχοποίηση της ηγεσίας ενός κόμματος της Αριστεράς.

- Ακολούθησαν ορισμένες εφημερίδες («Espresso», «Απογευματινή», «Αδέσμευτος»), με εντυπωσιακά πρωτοσέλιδα στο ίδιο πνεύμα.

- Το αποκορύφωμα ήρθε την Πέμπτη το βράδυ, στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπου επί δύο ώρες καταγγελλόταν ότι (κάποιοι) «δίνουν ασυλία σε γιο πολιτικού που συνελήφθη για ληστεία». Φυσικά καμιά ασυλία δεν δόθηκε στον νέο, που βρίσκεται ήδη προφυλακισμένος και κινδυνεύει να πληρώσει ακριβά την αρνητική αυτή δημοσιότητα. Η αθλιότητα ολοκληρώθηκε στο χθεσινό «Πρώτο Θέμα» από το οποίο στην υπόθεση αφιερώθηκε πολυσέλιδο δημοσίευμα, όπου μεταξύ άλλων (σε άρθρο του συνεκδότη Αναστασιάδη) αναφερόταν ότι «οι πολιτικοί της Αριστεράς» έκαναν «κατάχρηση εξουσίας για να προστατεύσουν τα παιδιά τους»!

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς την αιτία της ενορχηστρωμένης επίθεσης. Ηταν, κατ' αρχήν, μια καθυστερημένη εκδίκηση των πραιτόρων κατά του κόμματος που αντιστάθηκε όσο κανένα άλλο στη λογική της αστυνομοκρατίας την οποία επέβαλε ο κ. Πολύδωρας. Ακολούθησε η μερίδα του Τύπου που θεώρησε κατάλληλη την ευκαιρία να ενοχοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, για να επιβεβαιώσει τις δικές της θεωρίες συνωμοσίας για τους γνωστούς-άγνωστους και να συκοφαντήσει τους μαζικούς αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος. Οσο για τον κ. Τριανταφυλλόπουλο και τους συνεταίρους του, είναι δικαιολογημένο το μένος τους κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Μόλις προχθές καθαρογράφτηκε η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, με την οποία του επιβάλλεται ποινή διαγραφής ενός έτους για τη γνωστή του απόπειρα να συνδέσει τον Συνασπισμό με μαύρο πολιτικό χρήμα.
 


(Ελευθεροτυπία, 8/10/2007)


 

www.iospress.gr