Γράφει ο ΙΟΣ

 

Ολοι οι άνθρωποι του Δημιοσιογράφου
 


Ποζάρουν κάθε βράδυ δίπλα Του. Μαζί Του διεκπεραιώνουν επί μία βδομάδα την επίθεση εναντίον της «Ελευθεροτυπίας» από το βραδινό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Ολοι εμφανίζονται να επικροτούν τις αποκαλύψεις Του.

Και όμως. Προτού συγκεντρωθούν όλοι κάτω από τη θαυματουργή μπαγκέτα του Δημοσιογράφου, εκφράζονταν με εντελώς αρνητικά σχόλια για τη δημοσιογραφική σχολή της Ζούγκλας.

Ο λόγος για τους σημερινούς χειροκροτητές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στο «τετράγωνο των αστέρων» του τηλεοπτικού σταθμού του κ. Κοντομηνά. Νίκος Χατζηνικολάου, Γιώργος Τράγκας, Θέμος Αναστασιάδης, Γιώργος Οικονομέας. Απολαύστε τους:

Ο Χατζηνικολάου

* Οσο κι αν θά 'θελε τώρα να το ξεχάσει, ο Νίκος Χατζηνικολάου υπήρξε ο πρώτος που αντιτάχθηκε στο διασυρμό του Στέφανου Κορκολή από τις ροζ αποκαλύψεις του Δημοσιογράφου. Με ημίωρη συνέντευξη του συνθέτη, που φιλοξένησε στις ειδήσεις του Mega (10/12/1999), αντιτάχθηκε στην «κίτρινη δημοσιογραφία» και προκάλεσε την οργισμένη απάντηση του Τριανταφυλλόπουλου μέσα από το δελτίο ειδήσεων του Alpha και τη δική του εκπομπή («Εξουσία», 14/12/1999).

Ο Τράγκας

* Αλλά και ο Γιώργος Τράγκας θεώρησε υποχρέωσή του να διαχωριστεί από τη δημοσιογραφική αντίληψη της Ζούγκλας: «Η υπόθεση Κορκολή ανασύρθηκε ύστερα από χρόνια και παρουσιάστηκε σαν αδίκημα τη στιγμή που δεν υπάρχει αδίκημα γιατί η παρουσιαζόμενη ως "παθούσα" ήταν κατά την τέλεση μνηστευμένη με το συνθέτη (...) Ο δημοσιογράφος υποστήριξε ότι ενήργησε έτσι γιατί πίστευε πως προστατεύει τη νεότητα από αποπλανητές και διαφθορείς. Αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι ποιος μας αναγορεύει σε υπέρτατους κριτές, υπεράνω του Συντάγματος, όταν οι αποκαλύψεις μας δεν αφορούν πολιτικές ενέργειες που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, αλλά εικάζουν ότι διαπράχθηκαν κατά το παρελθόν εις βάρος ανηλίκων» («Η Βραδυνή», 9/12/1999).

Ακόμα σκληρότερος για το σημερινό συνομιλητή του των νυχτερινών παραθύρων υπήρξε ο κ. Τράγκας τρεις μήνες αργότερα: «Οπωσδήποτε είναι μεγαλύτερη διαφθορά να δημοσιοποιούνται και να "αξιοποιούνται" οι ιδιαιτερότητες ενός "επωνύμου", ο οποίος δεν έχει διαπράξει αξιόποινη πράξη και δεν έχει βλάψει το δημόσιο συμφέρον. Πολύ περισσότερο όταν η διαπόμπευσή του γίνεται για να εξυπηρετηθούν άλλοι στόχοι». («Η Χώρα», 1/3/2000).

Ο Οικονομέας

* Οσο για τον κ. Οικονομέα, που δεν περιορίζεται στην καθημερινή συμμετοχή του στο δελτίο ειδήσεων, αλλά αποδέχεται να αποτελεί και το ντεκόρ στις βραδινές αποκαλύψεις του κ. Τριανταφυλλόπουλου, υπήρξε κι αυτός σκληρός επικριτής της δημοσιογραφικής Ζούγκλας: «Ανεξάρτητα από τι στοιχεία υπάρχουν και τι δείχνει το περίφημο βίντεο το οποίο δεν έχουμε δει ολόκληρο, υπάρχει ένα θέμα αρχής. Οι δημοσιογράφοι δεν μπορεί να υποκαθιστούν τη δικαιοσύνη, ούτε τους δικαστές ούτε τους εισαγγελείς. Ο,τι αδικήματα τυχόν έχουν διαπραχθεί και ό,τι αισχρότητες δείχνει το οποιοδήποτε βίντεο, δεν μπορούμε να δεχθούμε σε μια πολιτισμένη κοινωνία οποιοσδήποτε δημοσιογράφος να κάνει τον εισαγγελέα και τον τιμωρό. Αυτό είναι το λάθος και διαφωνώ» («Αθηναϊκή», 15/12/1999).

Ο Αναστασιάδης

* Τη χαριστική βολή στο Δημοσιογράφο τη δίνει ο σημερινός συνεταίρος του, ο Θέμος Αναστασιάδης. Οπως αποκαλύπτει ο «Ελεύθερος Τύπος» (8/12/1999), με αφορμή τις ροζ υποθέσεις που συντάραξαν πριν από λίγα χρόνια τον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό (κασέτες Κορκολή, εκπομπή «Ολα» με πληρωμένο στριπτίζ), ο Αναστασιάδης «επέλεξε με υπονοούμενα να αναρωτηθεί πόση αλήθεια κρύβουν οι διάφορες καταγγελίες και σε ποια παγίδα μπορεί να πέσει ο δημοσιογράφος. Ετσι, παραδέχτηκε ότι πλήρωνε κοπέλες με 50.000 και 100.000 δρχ., για να πουν ψέματα στην κάμερα ότι "κάνουν τη δουλειά ερωτικού συνοδού σε γνωστούς σταρ". Τα ακριβή του λόγια μπροστά στο μικρόφωνο ήταν: "Αν της δίναμε 150.000 δρχ. θα έλεγε ότι πήγε με τον Τριανταφυλλόπουλο και αν της δίναμε 200.000 θα έλεγε ότι κοιμήθηκε με τον Χατζηνικολάου"».

Να λοιπόν πώς κρίνανε το σημερινό τους ίνδαλμα οι συνάδελφοί του που κοσμούν τα παράθυρα δίπλα του στο δελτίο του σταθμού Του.

Βέβαια υπάρχουν και εκείνοι που στάθηκαν πάντοτε στο πλάι του Δημοσιογράφου, γιατί η ιδεολογία τους συμβαδίζει με αυτό τον ανένδοτο πόλεμο στη διαφθορά και τους διεφθαρμένους που έχει κηρύξει από καιρό ο κ. Τριανταφυλλόπουλος. Δυστυχώς, αυτοί δεν έχουν κίτρινο, αλλά μαύρο χρώμα. «Ο Τριανταφυλλόπουλος έχει απόλυτο δίκιο» έγραφε η ναζιστική «Χρυσή Αυγή», με αφορμή την υπόθεση Κορκολή. Και συμπλήρωνε: «Μέσα από αυτόν τον αστικό βόθρο της υποκρισίας και της ψευτιάς, όπου όλοι οι καθωσπρεπιστές έχουν αυτοανακηρυχθεί σε φύλακες της αισθητικής, του γούστου και της ηθικής μας το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να εμφανίζονται περισσότερες "Ζούγκλες" για να φανερώνεται με τον πιο πρόστυχο αλλά και ρεαλιστικό τρόπο το φτιασιδωμένο πρόσωπο της γριάς πόρνης που ονομάζεται νέα ελληνική κοινωνία της δημοκρατικής πολιτείας» (11/2/2000).

Αντίστοιχη ευαισθησία για τις αποκαλύψεις του Δημοσιογράφου διατηρεί και η λάιτ εκδοχή της εθνικιστικής Δεξιάς, οι εν Ελλάδι αντιπρόσωποι του Λεπέν: «Η λογοκρισία του πολιτικοεκδοτικού κατεστημένου της Αριστεράς έπληξε αυτή τη φορά τον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, παρά τις ιδεολογικές του καταβολές», έγραφε η εφημερίδα του «Ελληνικού Μετώπου» (6/12/2001).

Και ο Πλεύρης

Φυσικά η υποστήριξη αυτή δεν έμεινε χωρίς ανταπόδοση. Συχνά πυκνά, στις εκπομπές που κάνει ο Δημοσιογράφος για την επέτειο του Πολυτεχνείου διαπράττει την αθλιότητα να καλεί -στο πλαίσιο του διαλόγου- και ορισμένους εκπροσώπους αυτής της ιδεολογικής ιδιαιτερότητας. Θυμόμαστε κάποιον Χρυσαυγίτη πριν από δέκα χρόνια να μας ενημερώνει από τη φιλόξενη Ζούγκλα ότι η αντιδικτατορική εξέγερση δεν ήταν παρά μια «καλοστημένη προβοκάτσια των Αμερικανών προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν το μη αρεστό πλέον σε αυτούς καθεστώς του Γεωργίου Παπαδοπούλου» (16/11/1995). Αλλά και πριν από τρία χρόνια, ο γνωστός φίρερ του Κόμματος 4ης Αυγούστου, Κώστας Πλεύρης, από την ίδια εκπομπή, ανήμερα της επετείου, μας ενημέρωνε ότι «όπως είπε και ο Γεώργιος Παπανδρέου, το ΚΚΕ είναι το κόμμα του εγκλήματος και της προδοσίας» (17/11/2002).

Αυτά, για να μην παραπονιέται κιόλας ο κ. Δημοσιογράφος, που χαρακτηρίσαμε γκεμπελική τη μεθοδολογία του.


(Ελευθεροτυπία, 19/11/2005)
 

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ
 

www.iospress.gr