ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ:

 

«Είδε την Τάουνσεντ» αλλά λέξη για την ταμπακέρα


Επιβεβαιώνει η κυβέρνηση τις συναντήσεις Βουλγαράκη με την Αμερικανίδα σύμβουλο για θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας του προέδρου Μπους, Φράνσις Φράγκος Τάουνσεντ, κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Αρνείται όμως να μιλήσει για την ταμπακιέρα, αν συζήτησαν για θέματα παρακολούθησης κινητών και σταθερών τηλεφώνων.

Τις νέες διαστάσεις στο θέμα των υποκλοπών και τον ρόλο του πρώην υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, έδωσε το ρεπορτάζ με τίτλο «Η σκιά της κυρίας Τάουνσεντ» που υπέγραψε ο Ιός της Κυριακής. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τηλεγράφημα του Associated Press στις 25 Ιουνίου 2004 μετέδωσε από την Αθήνα την είδηση ότι «ξεκίνησε η άσκηση οκτώ κρατών προκειμένου να ελεγχθεί η ασφάλεια των Αγώνων της Αθήνας και η κυβέρνηση επιθυμεί να επεκτείνει τις αρμοδιότητες επιτήρησης στον έλεγχο των τηλεφωνικών κλήσεων». Στο ίδιο τηλεγράφημα αναφερόταν ότι «ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης συναντήθηκε (σ.σ. στην Αθήνα) με την Φράνσις Τάουνσεντ, σύμβουλο αντιτρομοκρατίας του Λευκού Οίκου, και τον Φράνσις Τέιλορ, επικεφαλής του Γραφείου Ασφαλείας Διπλωματών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Κόφερ Μπλακ, επικεφαλής του Γραφείου Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, και ο Παύλος Αποστολίδης, διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών».

«Η Αθήνα ξοδεύει περισσότερο από 1,2 δισ. δολάρια για την ασφάλεια των Αγώνων. Η κυβέρνηση επιθυμεί να ελέγχει καλύτερα τις κλήσεις των κινητών και των σταθερών τηλεφώνων», τόνιζε το τηλεγράφημα.

Κεντρικό πρόσωπο της σύσκεψης για την ασφάλεια των Αγώνων και τις παρακολουθήσεις ήταν η κυρία Τάουνσεντ, προσωπική σύμβουλος του κ. Μπους σε ζητήματα καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Ο αναπλ. κυβερνητικός εκπρόσωπος, Β. Αντώναρος, δέχτηκε βομβαρδισμό ερωτήσεων χθες για το θέμα της «Κυριακάτικης Ε». Στο ερώτημα αν ήταν ενήμερη η κυβέρνηση για τις αρμοδιότητες της κ. Τάουνσεντ και εφόσον ήταν ενήμερη για τις αρμοδιότητες της κ. Τάουνσεντ, που είχε να κάνει με παρακολουθήσεις, τι ακριβώς συζητούσε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, απάντησε: «Φοβούμαι ότι έχετε ξεχάσει τις ανακοινώσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, από εκείνη την περίοδο, που αναφέρονται και μάλιστα αναλυτικά στις συναντήσεις που είχε ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βουλγαράκης με την κ. Τάουνσεντ και με άλλους αξιωματούχους στη χώρα μας ή όταν επισκέφθηκε ο κ. Βουλγαράκης τις ΗΠΑ. Οσες συναντήσεις έγιναν πραγματοποιήθηκαν φανερά. Δεν υπάρχει τίποτα που να έχει αποκρυβεί».

 

 

ΦΑΚΕΛΟΣ: Ολα τα κείμενα του "Ιού" για τις υποκλοπές


(Ελευθεροτυπία, 16/5/2006)


 

www.iospress.gr