Επιστολή του Σεραφείμ Φυντανίδη προς τους συντάκτες της "Ελευθεροτυπίας"

Αθήνα 1 Μαΐου 2007
 

Αγαπητοί συνάδελφοι
Βρίσκω αυτό τον τρόπο να σας αποχαιρετίσω, αφού η νέα ιδιοκτησία - κι όχι μόνον αυτή- επέλεξε τον δικό της τρόπο να μου πει το αντίο. Ειλικρινά, ποτέ δε θα καταλάβω τι τους έκανα και μου φέρθηκαν όπως μου φέρθηκαν, από την ημέρα που μας άφησε ο Κίτσος Τεγόπουλος.
Πάντως, σας αποχαιρετώ με τις καλύτερες αναμνήσεις από μία συνεργασία που ξεπέρασε κατά 20 ημέρες τα 31 χρόνια. Οχι μόνο στηρίξαμε τις δύο εφημερίδες μας, αλλά τις αναδείξαμε σε κορυφαίες μέσα στον εξοντωτικά ανταγωνιστικό χώρο των Μ.Μ.Ε. Και δημιουργήσαμε, κατά γενική ομολογία, το κάτι άλλο στον Ελληνικό Τύπο. Και όχι μόνο αυτό. Είχαμε μακράν το καλύτερο κλίμα μέσα στο χώρο της δουλειάς μας. Ούτε ίντριγκες, ούτε συνωμοσίες, ούτε τρικλοποδιές ευδοκίμησαν. Ο,τι είχαμε να πούμε, το λέγαμε ανοιχτά. Ακόμα και τα καβγαδάκια μας ήταν δημιουργικά.. Κι όπως γνωρίζετε, εγώ προσωπικά ουδέποτε έκλεισα την πόρτα του γραφείου μου. Και ποτέ δεν αλλοίωσα ενυπόγραφα χειρόγραφά σας, ποτέ δεν κατηγόρησα κανέναν για πράκτορα και χαφιέ, ποτέ δεν προσπάθησα να δείξω ότι είμαι κάτι άλλο από αυτό πού ήμουν από τα 18 μου χρόνια.
Εύχομαι η νέα φάση στην ιστορία της « Ε» και της «Κ.Ε.» ν' αποβεί εξίσου δημιουργική. Διαφυλάξτε όσο μπορείτε το καλό κλίμα και την ελευθερία της γραφής σας όπως συνέβαινε όσο υπήρχε ο αείμνηστος Κίτσος Τεγόπουλος. Αντισταθείτε στους αμφισβητίες της επαγγελματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειάς σας. Υψώστε τη φωνή σας στους μαθητευόμενους μάγους που διαχειρίζονται -κατά τον πιο ήπιο χαρακτηρισμό- ερασιτεχνικά το μέλλον των δύο εφημερίδων και το δικό σας.
Αυτά προς το παρόν.
 

Με όλη μου την αγάπη
 

Σεραφείμ Φυντανΐδης

 
 

www.iospress.gr