Τα "Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών"


Το όνομα της τσουκνίδας 

1. /  2. /  3. 

 

Α - Ω

Από ποιον προμηθεύθηκαν οι "χριστιανοί" τα περιβόητα "Πρωτόκολλα"; Σύμφωνα με τον Λαμπελέν που τα υποστηρίζει "ή αντεγράφησαν υπό γυναικός τινός, συζύγου ή ερωμένης ενός εκ των μυημένων, ή υπεξηρέθησαν από χρηματοκιβώτιον το οποίον είχον οι Σιωνισταί εις τινα πόλιν της Αλσατίας". 

Ευαίσθητα νεύρα φαίνεται πως είχε ο πρώτος μεταφραστής των "Πρωτοκόλλων" στα αγγλικά, δημοσιογράφος Βίκτορ Μάρσντεν. "Οπως είχε εξομολογηθεί σε φίλους του", διαβάζουμε στον πρόλογο του Γκ.Πράις, "του ήταν αδύνατο να δουλέψει [ στη μετάφρασή τους ] περισσότερο από μιά ώρα κάθε φορά, γιατί τον αρρώσταινε στην κυριολεξία το "διαβολικό πνεύμα" του κειμένου". Οταν λίγο αργότερα πέθανε "ύστερα από εξαιρετικά σύντομη ασθένεια", οι θιασώτες της "εβραικής συνομωσίας" έσπευσαν, φυσικά, να ενοχοποιήσουν το εν λόγω πνεύμα...

Ηδη από το 1920 είχε τεθεί με οξύτητα το ζήτημα της "ελευθερίας" λοφορίας των "Πρωτοκόλλων". Ο μεγάλος αμερικάνικος οίκος "Πάτναμ εντ Σον" ισχυριζόταν ότι το διέθετε υπερασπιζόμενος την "ελευθερία της κίνησης των ιδεών", ώσπου -αφού εισέπραξε τα κέρδη από τις πωλήσεις- αντελήφθη ότι το δήθεν ντοκουμέντο δεν κατατάσσεται στα βιβλία γνώμης, και διέκοψε την έκδοση.

Και οι δύο μελετούν συστηματικά τα σχέδια της "Εβραικής συνομωσίας" κατά του ελληνισμού. Ορκίζονται στην αυθεντικότητα των "Πρωτοκόλλων" αλλά διαφωνούν σε ορισμένα ...λεπτά θέματα. Ο "δημοκρατικός" Γ. Π. Φουράκης υποστηρίζει π.χ. ότι η χούντα του Παπαδόπουλου ήταν έμπνευση της Μοσάντ και τα μέλη της πράκτορές της. Η απόφαση -λέει- πάρθηκε στις 8.1.1967 στο Τελ Αβίβ! Ο βασιλόφρων Κ. Μπάρμπης τον διορθώνει: Η χούντα καθοδηγήθηκε μόνο από την αμερικάνικη DIA, η οποία βέβαια ήταν ...διαβρωμένη από τον εβραισμό! Ομως η ουσία της διαφοράς τους είναι ότι ο Φουράκης κατηγορεί τα "εβραιομασονικά ανάκτορα" για σειρά προδοσιών αποσιωπώντας ότι ...μασόνος και ενδοτικός ήταν ο Ε. Βενιζέλος, όπως "αποδεικνύει" ο Μπάρμπης.

Με κάθε σοβαρότητα ο αρχιμανδρίτης Βασιλόπουλος μας διαβεβαιώνει στη δική του έκδοση των "Πρωτοκόλλων", ότι "οι Σιωνισταί Εβραίοι εδημιούργησαν ένα ακόμη αντιχριστιανικό τέρας, τον Αδόλφον Χίτλερ. Ο Χίτλερ ήταν κατά το ήμισυ Εβραίος. Στο περιβάλλον του υπήρχαν πολλοί Εβραίοι, καθώς μάγοι, σατανισταί και αποκρυφισταί". Παρόλα αυτά δεν αρνείται την ύπαρξη του Ολοκαυτώματος: "Η οργή του Χίτλερ εστράφη εναντίον των ευεργετών του Εβραίων και εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς τους έκαμε σαπούνι". Ερμηνεία του φαινομένου; "Γιά μιά ακόμη φορά ο Θεός απέδειξε στους χριστιανομάχους Σιωνιστάς ότι ο Χριστός είναι ανίκητος και ότι σκληρόν προς κέντρα λακτίζειν"!

Ο γνωστός συγγραφέας Νίκος Δήμου δεν συμφωνεί με την αβασάνιστη εκδοτική αναπαραγωγή των "Πρωτοκόλλων". "Η κυκλοφορία του πλαστού αυτού βιβλίου έχει απαγορευτεί στα περισσότερα δημοκρατικά κράτη της Γης. (Και μη μιλήσει κανείς για λογοκρισία:το βιβλίο δεν εκφράζει γνώμη ή άποψη -είναι προπαγανδιστικό επινόημα). Ενα από τα ελάχιστα κράτη που επιτρέπουν την κυκλοφορία του είναι η Ελλάδα. Μάλιστα πολύ συχνά το βλέπω να διαφημίζεται στο "Ποντίκι"." ("Ε", 26.5.95).

Παρά την "αντισιωνιστική" ρητορική τους, οι υμνητές των "Πρωτοκόλλων" κάποτε σπεύδουν να καταθέσουν τη συμφωνία τους με την πραγματική στοχοθεσία του σιωνισμού - τη δημιουργία δηλ. ενός αποικιακού, θρησκευτικού κράτους στην Παλαιστίνη, εις βάρος των άλλων κατοίκων της περιοχής. "Ο πόθος αυτός δε θα μπορούσε να κατακριθεί από κανένα" δηλώνει αμήχανα ο προλογίζων Φ.Φωτιάδης (1932). Κόρακας κοράκου μάτι βγάζει;

Στις φυλακές Λάρισας έγκλειστος ο Κώστας Ζαφειρίου συγγράφει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα από τη μελέτη των "Πρωτοκόλλων" ("Παγκόσμια Εβραιομασωνική Συνομωσία", εκδ. Επίγνωση, σ.144-7): "Πρέπει λοιπόν να χτυπηθεί η ορθόδοξη Ρωσία που τους είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο και κάστρο απόρθητο (...) και νικητής κατά την κήρυξη του τρίτου Παγκοσμίου Πυρηνικού Πολέμου που σε λίγο θα εκραγεί, με όλους τους Ορθοδόξους όλης της γης εναντίον του Σατανισμού!"

Χαρακτηριστική για τη διάδοση των "Πρωτοκόλλων" ακόμα και στο χώρο της Αριστεράς είναι η πρόσφατη αρθρογραφία του κούρδικου περιοδικού Ozgur Ulke, και ειδικότερα το κείμενο του Α.Inanc "Ειδικός πόλεμος και εβραϊσμός", όπου αποδίδεται ο τουρκικός εθνικισμός στην επίδραση που είχαν τα "Πρωτόκολλα" πάνω στον Κεμάλ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Norman Cohn, «Warrant for Genocide: The Myth of the Jewish World Conspiracy and the Protocols of the Elders of Zion»
(Λονδίνο 1967). Η πιο ολοκληρωμένη μελέτη για τη γέννηση και τη σταδιοδρομία των "Πρωτοκόλλων" είναι ταυτόχρονα και μια έξοχη έρευνα για τις ιδεολογικές σταθερές του σύγχρονου ρατσισμού που οδήγησε στις μεγαλύτερες γενοκτονίες.

Ντανίλο Κις, «Εγκυκλοπαίδεια των νεκρών» (μετάφραση Χρήστου Αρβανιτίδη, εκδ. Εξάντας, Αθήνα 1993). Ενα από τα διηγήματα του σημαντικού σέρβου συγγραφέα είναι στην πραγματικότητα μια ιστορική ανασύσταση της πλαστογράφησης των "Πρωτοκόλλων", με τον εύγλωττο τίτλο "Το βιβλίο των βασιλέων και των ηλιθίων".

Bernard Lewis, «Semites and Anti-Semites. An Inquiry into Conflict and Prejudice» (W.W. Norton and Company, Νέα Υόρκη 1986). Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την σταδιοδρομία των "Πρωτοκόλλων" στις αραβικές χώρες, από τον ειδικευμένο αμερικανό καθηγητή.

Leon Poliakov, «Histoire de l' antisemitisme» (Calmann-Levy, Παρίσι 1955). Ο δεύτερος τόμος της ιστορικής αυτής μελέτης του αντισημιτισμού περιέχει αρκετά στοιχεία για τη δημιουργία αλλά και τη διάδοση των "Πρωτοκόλλων" σ' όλο τον κόσμο.

Αιμίλιου Δημητριάδη, «Φοίνιξ Αγηρως». Η Θεσσαλονίκη του 1925-35 (Θεσσαλονίκη 1994, εκδ. Παρατηρητής). Αναφορά στη δημοσίευση των "Πρωτοκόλλων" από τη "Μακεδονία" και στη συμβολή της στην ανάπτυξη του αντισημιτικού κλίματος που οδήγησε, το 1931, στο πογκρόμ του Κάμπελ.


ΔΕΙΤΕ

Το θωρηκτό Ποτέμκιν ( Bronenosets Potemkin) του Σεργκέι Αιζενστάιν (1925). Οι προσπάθεια της τσαρικής Οχράνα να στρέψει την αντικαθεστωτική λαική δυσαρέσκεια κατά των εβραίων αποτυγχάνει χάρη στην παρέμβαση των επαναστατών του 1905.

Talk Radio του Ολιβερ Στόουν (1988). Τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών αποτελούν τη βασική πηγή έμπνευσης του αμερικανού νεοναζί που θα δολοφονήσει τον, κατά τα άλλα αμφιλεγόμενο, ραδιοφωνικό αστέρα Αλαν Μπεργκ.

(Ελευθεροτυπία, 17/9/1995)

 

www.iospress.gr                                   ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ  -  ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ