www.iospress.gr

 

 

IOSPRESS

 

 

27/01/07

 

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του περασμένου Σαββάτου για τα σκουπίδια που γέμισε την παραλία Βοτσαλάκια ιδιοκτήτης παρακείμενης βίλας προκάλεσε την άμεση αντίδραση του νέου αντιδημάρχου Πειραιά Δημήτρη Αντωνάτου, υπεύθυνου για την καθαριότητα της πόλης:

"Εχοντας αναλάβει τα καθήκοντά μου ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας εδώ και μία περίπου εβδομάδα, είχα εντοπίσει το πρόβλημα καθαριότητας στα Βοτσαλάκια που πολύ εύστοχα αναδείξατε στη στήλη σας στην "Ελευθεροτυπία" το Σάββατο 20 Ιανουαρίου. Οπως ίσως γνωρίζει ο συντάκτης σας, υπάρχει πρόβλημα πρόσβασης των αυτοκινήτων του δήμου. Σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας καθάρισαν το χώρο, μεταφέροντας στα χέρια τους τα εγκαταλελειμμένα έπιπλα.

Θεωρώ σημαντική την ανάδειξη του θέματος, μέσω της εφημερίδας σας, αφού με τον τρόπο αυτό ο Τύπος βοηθάει και εμάς να αποκτήσουμε αυξημένα ανακλαστικά αλλά και στην απόδειξη μιας συλλογικής συνείδησης για την καθαριότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η νέα Δημοτική Αρχή καταβάλλει σημαντική προσπάθεια έχοντας θέσει ως άμεση προτεραιότητα την καθαριότητα της πόλης. Προχωρούμε σε σταδιακή αναδιοργάνωση της Υπηρεσίας και σκοπεύουμε να την ενισχύσουμε με προσωπικό και υποδομές νέας τεχνολογίας.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τις παρατηρήσεις αλλά και τις υποδείξεις των πολιτών και του Τύπου, αφού συμβάλλουν στην άμεση ενεργοποίησή μας και στο να επανορθώσουμε τα κακώς κείμενα".

ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΤΩΝ επιστολών της "Ε" δημοσιεύθηκε σε κεντρικό πλαίσιο στις 10/1 μια επιστολή για το "Μακεδονικό" με υπογραφή Ν. Δήμου και καμιά πρόσθετη πληροφορία για τον αποστολέα. Η επιστολή αυτή εξέφραζε απόψεις διαμετρικά αντίθετες από τις απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει δημόσια ο συγγραφέας Νίκος Δήμου. Δεν έχασαν ευκαιρία ορισμένοι "καλοπροαίρετοι" του Διαδικτύου και άρχισαν να ανταλλάσσουν απόψεις για τη μεταβολή στις θέσεις του συγγραφέα κ.λπ., ενώ ορισμένοι άρχισαν να τον στολίζουν. Φυσικά ο Ν. Δήμου της επιστολής δεν έχει καμιά σχέση με τον γνωστό Νίκο Δήμου και αυτό είναι προφανές για όποιον τη διαβάσει. Επειδή, όμως, η επιστολή φιλοξενείται και στο δικτυακό τόπο της "Ε", ενώ ο συγγραφέας έχει κατακλυστεί από σχετικά mail, καλό είναι να γνωρίζουν όλοι ότι πρόκειται για απλή συνωνυμία.

Οποιος ενδιαφέρεται για τις απόψεις του κ. Δήμου μπορεί να επισκεφτεί την ιστοσελίδα του (http://www.ndimou.gr).
 

 

20/01/07

 

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος όταν υποστηρίζει ότι η γενιά του «θεωρούσε κατόρθωμα να εξαπατήσει τις στρατολογικές αρχές και να μην υπηρετήσει». Στα μέσα της δεκαετίας του '70 ο στρατός ήταν ταυτόσημος με τη χούντα και η θητεία δεν ήταν μόνο επώδυνη, ήταν ντροπή. Αλλωστε την αμέσως επόμενη περίοδο, σιωπηρά η ελληνική πολιτεία χορηγούσε αφειδώς τα λεγόμενα «τρελόχαρτα», γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσει το κύμα αυτοκτονιών που συντάρασσε το στράτευμα.

Αυτά μερικοί θέλουν να τα ξεχάσουν.

ΑΝΤΙ, ΟΜΩΣ, να έχει την ευθύτητα να υποστηρίξει αυτή την επιλογή του, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος μας λέει σήμερα ότι «ήταν λάθος» και επιχειρεί να εμπλέξει τον πατέρα του στην υπόθεση και να μας πείσει ότι «αμάρτησε για τον μπαμπά του».

Εκεί είναι που τα κάνει σαλάτα. Τον ακούσαμε την περασμένη Δευτέρα να λέει τα ακόλουθα: «Είδα να ξηλώνουν τα γαλόνια του πατέρα μου στο έκτακτο στρατοδικείο το Σεπτέμβρη του 1967. Ο οποίος πατέρας μου είχε τη φαεινή ιδέα να πει στους στρατοδίκες ως διευθυντής ασφάλειας του τότε πρωθυπουργού της χώρας Γεωργίου Παπανδρέου, 'δεν αποκηρύσσω τον νόμιμο πρωθυπουργό της χώρας'. Καταλαβαίνετε τι πανηγύρι έγινε μέσα στο στρατοδικείο. Και μάλιστα η πρόταση ήταν για δεκαετή κάθειρξη, και φυλάκιση. Του βγάλαν τα κουμπιά από τη στολή, μια εξευτελιστική διαδικασία, και τον στείλαν κάπου στον Σκαραμαγκά να φύγει με όλους τους υπόλοιπους για τη Γυάρο.

Το δυστύχημα, γιατί είναι η τραγωδία της Ελλάδας αυτή, είναι ότι οι κρατούμενοι δεν ήθελαν να τον βλέπουν. Σου λέει, αυτός με στολή, πράκτορας είναι εδώ. Πού να ξέρουν ότι είχε την ίδια τύχη, μαζί τους. Και καλά έκαναν οι άνθρωποι, όταν έβλεπαν στολή».

ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ λέξεις κατάφερε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος να εκθέσει και τον πατέρα του και τον εαυτό του. Γιατί βέβαια ο τελευταίος νόμιμος πρωθυπουργός της χώρας ήταν ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος και κανείς αξιωματικός της χωροφυλακής (όπως ο πατέρας του) δεν θα μπορούσε να τον μπλέξει το 1967 με τον Γεώργιο Παπανδρέου που είχε πάψει να είναι πρωθυπουργός από το 1965. Εκτός αν ο πατήρ Τριανταφυλλόπουλος είχε βγει στο αντάρτικο μετά την αποστασία. Οσο για τη Γυάρο, οι αριστεροί κρατούμενοι έκαναν πώς και πώς να βρουν κάποιον κεντρώο αξιωματικό και να τον αποθεώσουν. Το μαρτυρά η σχέση τους με τον Μήνη,
τον Οπρόπουλο, κλπ. Ας πάψει λοιπόν ο τηλεστάρ να χρησιμοποιεί κάθε λίγο και λιγάκι τις περιπέτειες του πατέρα του για να δικαιολογήσει τις δικές του επιλογές και κυρίως ας σταματήσει να ξαναγράφει την πρόσφατη ελληνική ιστορία κατά πώς τον βολεύει.

 

 

13/01/07

 

ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ της βασιλόπιτας του Ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, την παράσταση έκλεψε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο οποίος δήλωσε ότι «η δημοσιογραφική οικογένεια πιστεύει στο σύνολό της ότι ανήκει στην αγκαλιά της Εκκλησίας και με αυτό το πνεύμα καταθέτουμε τις ευχές μας σ' αυτή τη συγκέντρωση, που έχει το χαρακτήρα της επικοινωνιακής αποστολής. Πιστεύουμε και αγαπάμε την Εκκλησία, την κορυφή της που είναι ο Χριστός και το ανθρώπινο σύνολο που είναι το σώμα της Εκκλησίας. Και με αυτή την πίστη επιτελούμε τη δημοσιογραφική μας αποστολή. Μακαριώτατε, έχουμε ανάγκη τις ευχές σας για να συνεχίσουμε στον ίδιο δύσκολο δρόμο και, όπως λέει και ο ποιητής "να υπηρετήσουμε τη γη με τη βοήθεια των ουρανών"».

Ασφαλώς, είναι σεβαστές οι θρησκευτικές πεποιθήσεις κάθε ανθρώπου, αλλά μεταφέροντας τη «δημοσιογραφική οικογένεια» στην «αγκαλιά της Εκκλησίας» ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ πάει ένα βήμα παραπέρα: ακυρώνει την υποτιθέμενη αυτονομία των δημοσιογράφων από συλλογικές υποχρεωτικές ιδεολογίες και δόγματα. Βέβαια, μ' αυτό τον τρόπο ο κ. Σόμπολος έδωσε έμμεσα και τη δική του εξήγηση για την τύχη που επιφύλασσε αυτή η «δημοσιογραφική οικογένεια» στις αποκαλύψεις για τα σκάνδαλα στο χώρο της Εκκλησίας, που σταμάτησαν απότομα, μόλις φάνηκε ότι αγγίζουν την κορυφή της Ιεραρχίας.

ΜΙΑ ΓΕΥΣΗ από τη συμμόρφωση της ΕΛ.ΑΣ. στις αποφάσεις του ΣτΕ και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων πήραμε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης. Μεταξύ 2.40 και 2.50 μ.μ., η κάμερα που είναι τοποθετημένη στη γωνία της Πανεπιστημίου με την Βασιλίσσης Σοφίας έκανε τράβελινγκ 180 μοιρών, καταγράφοντας λεπτομερώς τους συγκεντρωμένους μπροστά στη Βουλή διαδηλωτές κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16. Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αρχής, οι κάμερες (που τυπικά υφίστανται μόνο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας) θα πρέπει όχι μόνο να μην είναι πλέον περιστρεφόμενες αλλά και να μη λειτουργούν καθόλου εν ώρα διαδηλώσεων...
 

 

 

 

 

www.iospress.gr