Τα αλβανικά όπλα των Ελλήνων     

"Εμένα ακόμα δεν με έχουν κλέψει οι Αλβανοί, αλλά έχω σε ετοιμότητα το όπλο μου"
        (Κάτοικος Παλλήνης, 8.1.1997)

Μια φωτογραφία ενός "Αλβανού" πιτσιρικά χρειάστηκε να μοιράσει στα ΜΜΕ η αστυνομία, για να αποδειχθεί σε πόσο "δημοκρατική, ψύχραιμη και ανεκτική" κοινωνία ζούμε. Η ανασφάλεια μεταβλήθηκε σε μια δήθεν δικαιολογημένη ξενοφοβία των συμπολιτών μας, και μέσα σε λίγα 24ωρα εξελίχθηκε σε "ένοπλο ρατσισμό". Οι κινδυνολογούντες δημοσιογράφοι και οι αρμόδιοι πολιτικολογούντες έτριβαν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Είχαν βρεθεί για μια ακόμα φορά στο πλευρό του απειλούμενου ελληνισμού.
"Η συμμορία του Αλβανού Αποστόλη Σίνα ή Πάτση", ευθύνεται πλέον για όλα τα δεινά που υφίστανται οι κάτοικοι των περιχώρων της Αθήνας. Κι αν υπήρχαν κάποιοι που δεν πρόλαβαν να τρομάξουν με τους Αλβανούς στο ένα "δελτίο πανικού", θα τρόμαζαν στο επόμενο ή στο μεθεπόμενο. Οσοι δεν δηλητηριάστηκαν από τον ηλεκτρονικό τύπο, δεν μπορεί, κάποιο από τα έγχρωμα ταμπλόιντ θα διάβαζαν: "Περισσότερα από 2.000 σπίτια έχουν κλέψει τα τελευταία δύο χρόνια οι αλβανικές σπείρες που λυμαίνονται τη Βορειοανατολική Αττική", αποκαλύπτει η βαρύγδουπη ανάλυση του "Ελεύθερου Τύπου" (7.1.1997). Σιγά τώρα μη θυμάται κανείς ότι το ίδιο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει αποδώσει σε Αλβανούς, από 1.1.1994 έως 31.5. 1996, όλες κι όλες 111 ληστείες, και μάλιστα σ' ολόκληρη την επικράτεια. Και φυσικά, στα σχετικά αλβανοφαγικά ρεπορτάζ ούτε λέξη για την εγκληματικότητα των γνήσιων Ελλήνων ή τους "εξοστρακισμούς" των υπηρεσιακών βλημάτων κατά των "λαθρομεταναστών" - πάνω από 40 νεκροί μετά το 1991.
Κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ώρα που οι ανησυχούντες στην βορειοανατολική Αττική κράδαιναν τα όπλα τους στις κάμερες, άλλοι 5 συμπατριώτες μας πήραν τα δικά τους όπλα κάπου στην ελληνοαλβανική μεθόριο, με παρόμοια ίσως αλβανοφαγικά απωθημένα. Ανήμερα των Φώτων αστυνομικοί συνέλαβαν έξω από τα Γιάννενα ομάδα κατοίκων Αθηνών, οι οποίοι στα αυτοκίνητά τους έκρυβαν "ολόκληρο οπλοστάσιο" -όπως μετέδωσε σε ένα και μοναδικό δελτίο του το MEGA. Για λόγους που δεν έχουν γίνει γνωστοί, η είδηση "θάφτηκε". Με τη βοήθεια και της ανταποκρίτριας της "Ε" στα Γιάννενα, παραθέτουμε ορισμένα δεδομένα - που σε κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να ερεθίσουν τους ευφάνταστους αστυνομικούς ρεπόρτερ. Ας το κάνουμε λοιπόν εμείς, ακολουθώντας τη δική τους συνταγή:
"Ο Χρήστος Λέττας, 71 χρόνων, βορειοηπειρωτικής καταγωγής, ο γιος του Σπύρος, 36 χρόνων και ο Ηλίας Παγανόπουλος (όλοι επιχειρηματίες από το Περιστέρι), μαζί με δύο αγνώστους, κατείχαν πολεμικά όπλα και εκατοντάδες σφαίρες. Ο οπλισμός τους, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Ιωαννίνων, ήταν σύγχρονος και κλεμμένος πρόσφατα από αλβανικό στρατόπεδο. Τα νούμερα είχαν εντέχνως σβηστεί και η ομάδα ισχυρίστηκε ότι τα είχε αγοράσει προ δεκαετίας από το Μοναστηράκι! Οι έρευνες, όπως δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές που διεξάγουν την ανάκριση, θα διεξαχθούν σε βάθος και προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπόνοιες υπάρχουν για διαπλοκές με τα κυκλώματα των αδίστακτων λαθρεμπόρων όπλων ή με παρακρατικές εθνικιστικές οργανώσεις τύπου ΜΑΒΗ, η οποία όπως είναι γνωστό δολοφόνησε Αλβανούς φαντάρους και έκλεψε οπλισμό από το αλβανικό φυλάκιο της Επισκοπής.
Με τρόπο, όμως, που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, οι έρευνες σταμάτησαν ξαφνικά (με εντολή του ίδιου του κ. Ρωμαίου που ήταν στα Γιάννενα;) και η ομάδα των ενόπλων οδηγήθηκε στο αυτόφωρο. Με πρωτοφανείς για τη σοβαρότητα της υπόθεσης συνοπτικές διαδικασίες, το δικαστήριο δέχτηκε τους καταφανώς αστήρικτους ισχυρισμούς των ενόπλων και τους καταδίκασε στην πολύ χαμηλή εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης δύο ετών, για 'παράνομη κατοχή όπλων'. Η ομάδα άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη".
Πώς και δεν το ακούσαμε αυτό το σενάριο;
 

(Ελευθεροτυπία, 11/1/1997)

 

www.iospress.gr