ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Ψυχραιμία παιδιά...

Κάποιοι μιλάνε συνεχώς περί τρομοκρατίας και όταν τους αποδείξεις ότι λένε μπούρδες, χάνουν εντελώς την ψυχραιμία τους. Στην ίδια εκπομπή καλεσμένοι (στο Star και τον Μανώλη Καψή), οι δυο ειδικοί τρομοκρατολόγοι, Κακαουνάκης και Καμμένος, επιτέθηκαν την περασμένη Τρίτη στον «Ιό».

Φυσικά, είπαν και πάλι μπούρδες. Ο δημοσιογράφος του «Καρφιού» υποστήριξε ότι ο «Ιός» κακώς διαμαρτύρεται για την τρομολαγνική παραφιλολογία, εφόσον και οι δικές μας έρευνες θίγουν «προσωπικά δεδομένα». Σε ραδιοφωνική εκπομπή είχε εξηγήσει ότι θίξαμε τα προσωπικά δεδομένα του Τροχανά (δηλαδή το αεροπλανάκι του SOE) και του Χριστόδουλου (δηλαδή τις ακροδεξιές κορόνες του). Εφόσον αυτά θεωρεί «προσωπικά δεδομένα» ο παλαίμαχος ρεπόρτερ, δεν είναι να απορεί κανείς που την ίδια μέρα ανακοινώθηκε ότι επιδικάστηκε εις βάρος του ποσό 20 εκατ. για τις αναφορές του στο πρόσωπο του Αρη Σπηλιωτόπουλου.

Οσο για τον ακροδεξιό προχειρολόγο, αυτός βγήκε να μας εγκαλέσει που δεν ζητήσαμε συγγνώμη για παλιό δημοσίευμά μας για τον Τζωρτζάτο. Φυσικά, τέτοιο δημοσίευμα δεν υπάρχει. Ο κ. Καμμένος πάλι τα έμπλεξε και περιμένουμε τη δική του συγγνώμη. Αλλά μάλλον θα περιμένουμε πολύ. Αν πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε με τις κατά καιρούς δηλώσεις του, και κυρίως με το «αποκαλυπτικό» βιβλίο του, δεν του φτάνουν τα «τηλεπαράθυρα» μιας ολόκληρης σεζόν. 

Και μια εποικοδομητική πρόταση. Γιατί δεν συνεργάζεστε, κ. Καμμένε, με τον Ζεράρ ντε Βιλιέ στη συγγραφή ενός νέου αντιτρομοκρατικού πονήματος; Τουλάχιστον εκείνος δεν έχει «πεθάνει» τον Κάρλος από το 1990, όπως κάνετε εσείς στο βιβλίο σας.

(Ελευθεροτυπία, 28/9/2002)


www.iospress.gr