ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Κουτοπονηριές

Με εμφυλιοπολεμικά επιχειρήματα προσπάθησε να κατατροπώσει τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα ο Θοδωρής Ρουσόπουλος τον Κώστα Λαλιώτη στην εκπομπή των Νίκου Χατζηνικολάου και Γιάννη Πρετεντέρη. 

Υποστήριξε ότι με το ψηφοδέλτιο του εκλεγμένου πλέον νομάρχη της Φλώρινας Γιάννη Στρατάκη εκλέχτηκε και ένας «αυτονομιστής» του «Ουράνιου Τόξου», ο Πέτρος Δήμτσης. Χάρη στις παρεμβάσεις του ίδιου του νομάρχη, του υφυπουργού Γιώργου Λιάνη, αλλά και του εκπροσώπου του «Ουράνιου Τόξου», σε άλλες εκπομπές, έγινε σαφές ότι τα περί «αυτονομιστών» είναι συκοφαντικά, ενώ αντιθέτως είναι υπαρκτά ακόμα ορισμένα σημαντικά κοινωνικά προβλήματα, που έχει κληροδοτήσει στην περιοχή ο εμφύλιος πόλεμος. Πρόκειται για την ελεύθερη ανάπτυξη του τοπικού πολιτισμού, των τραγουδιών, των χορών και της γλώσσας των ντόπιων κατοίκων, που θεωρούνταν μέχρι πρότινος «μιάσματα». 

Πρόκειται ακόμα για τον ελεύθερο επαναπατρισμό των τελευταίων πολιτικών προσφύγων, ένα αίτημα στο οποίο συναινούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις της περιοχής.

Το «επιχείρημα» του κ. Ρουσόπουλου δεν είναι μόνον ύβρις για τους 1.200 πολίτες που τίμησαν τον κ. Δήμτση, αλλά φανερώνει και την κουτοπονηριά των παραγόντων της Ν.Δ. Σε όλη την προεκλογική καμπάνια δεν αναφέρθηκε πουθενά το υποτιθέμενο σκάνδαλο. Ο λόγος είναι απλός. Και οι δύο αποτυχόντες υποψήφιοι νομάρχες της ποντάριζαν στην «ντόπια» καταγωγή τους και φοβούνταν ότι, αν έθεταν προεκλογικά τέτοιο ζήτημα, θα μαυρίζονταν ακόμα περισσότερο!

(Ελευθεροτυπία, 25/10/2002)


www.iospress.gr