ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Ενα βολικό ψέμα

Στη μάχη εντυπώσεων που δίνουν μεταξύ τους τα πολιτικά κόμματα γύρω από την εξάρθρωση της τρομοκρατίας, επαναλαμβάνεται συχνά ένα σοβαροφανές επιχείρημα, ότι δηλαδή πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Κυριάκου Μαζοκόπου, του «Ξηρού του '90». Με κάθε ευκαιρία κάνουν χρήση του επιχειρήματος οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, και οι συνάδελφοί τους του ΠΑΣΟΚ μένουν άφωνοι ή απολογούνται. 

Πρόκειται για χονδροειδές ψέμα, το οποίο έχει εγκαίρως επισημάνει με επιστολή του ο ίδιος ο κ. Μαζοκόπος (18/9). Κανείς δεν υπερασπίστηκε τον Μαζοκόπο. Η Μελίνα Μερκούρη και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ως υπερασπιστές των τριών συγκατηγορουμένων του, οι οποίοι αθωώθηκαν μετά από πολύμηνη ταλαιπωρία στις φυλακές. Ο ίδιος ο Μαζοκόπος καταδικάστηκε και εξέτισε την ποινή του. 

Δυστυχώς, το ίδιο επιχείρημα τέθηκε ως ερώτημα στον κ. Χρυσοχοΐδη κατά την πρόσφατη συνέντευξή του στο MEGA. Το διατύπωσε με φορτικό τρόπο ο Γιάννης Πρετεντέρης, μιλώντας για τη «μισή κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που υπερασπίστηκε τον Μαζοκόπο» και αντιμετώπισε την αμηχανία του υπουργού. Ως πηγή του ο κ. Πρετεντέρης ανέφερε δημοσίευμα της «Απογευματινής». Αυτός, ας πρόσεχε τις πηγές του. Αλλά ο ειδικευμένος και προσεκτικός υπουργός;

(Ελευθεροτυπία, 8/11/2002)


www.iospress.gr