ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Τα παράπονά σας στον Λάκη

Απαντώντας -και μάλιστα σε έντονο ύφος- σε σχόλιο του Γιώργου Βότση («Ο κύριος συνήγορος», 19/2/05) ο κ. Γιώργος Αλφαντάκης διαψεύδει ότι υπήρξε ποτέ στέλεχος ή μέλος της παρακρατικής ΕΚΟΦ και απειλεί με αγωγές (28/2/05). Φαίνεται ότι ο δικηγόρος, που έγινε γνωστός ως συνήγορος των πραξικοπηματιών, ποντάρει στην εξασθένηση της μνήμης όσων έζησαν εκείνη την περίοδο (πέρασαν 40 χρόνια από τότε) ή στο γεγονός που σημειώνει στην ανταπάντησή του ο Γ. Βότσης, ότι δηλαδή «δεν διαθέτει την... επετηρίδα των μελών της ΕΚΟΦ».

Και όμως. Για κακή τύχη του τηλεπρόβλητου δικηγόρου, αυτή η επετηρίδα υπάρχει. Εχει φροντίσει ο αρχι-ΕΚΟΦίτης της Θεσσαλονίκης Λάκης Ιωαννίδης να καταγράψει τους επιφανέστερους συνεργάτες του στην ΕΚΟΦ και την ΕΡΕΝ στο βιβλίο του «Το κίνημα της ελληνικής νεολαίας» (Θεσσαλονίκη 1973). Στη σελίδα 424 φιγουράρει η φωτογραφία του κ. Αλφαντάκη με τη λεζάντα: «Ιδρυτικόν μέλος της ΕΚΟΦ. Συνδικαλιστής Νομικής Αθηνών. Πρόεδρος νεολαίας ΕΡΕΝ».

Το βιβλίο του γνωστού «Λάκη» εκδόθηκε επί δικτατορίας, τότε που η ιδιότητα του ΕΚΟΦίτη άνοιγε όλες τις πόρτες του καθεστώτος, και αποτελεί έναν ύμνο στους πραξικοπηματίες. Αν λοιπόν θέλει σε κάποιον να υποβάλει μήνυση ή αγωγή ο κ. συνήγορος, καλά θα κάνει να στραφεί εναντίον του παλιού του συναγωνιστή που τον «κάρφωσε». Μια δίκη μεταξύ ΕΚΟΦιτών θα είχε πολύ ενδιαφέρον.

(Ελευθεροτυπία, 3/3/2005)


www.iospress.gr