ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Μηνυτής και μηνυόμενος

Το θέατρο του παραλόγου με την ανέγερση του νέου Μουσείου της Ακρόπολης πάνω στην ανασκαφή της περιοχής Μακρυγιάννη συνεχίζεται. Ο Πέτρος Τατούλης περηφανεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή ότι το έργο προχωρά με γοργούς ρυθμούς. Αλλά πώς να μην προχωρά το έργο; Αφού ο πρώτος ανάδοχος του έργου κηρύχθηκε έκπτωτος και το έργο ανατέθηκε στον τρίτο μειοδότη του διαγωνισμού, στην «αγαπημένη» της κυβέρνησης εταιρεία ΑΚΤΩΡ!

Αλλά υπάρχει και κάτι σοβαρότερο. Οι δικαστικές αρχές ολοκλήρωσαν την προανάκριση και ήδη προχωρά η τακτική ανάκριση εναντίον όλων των υπευθύνων του έργου και κυρίως των αρχαιολόγων που διηύθυναν τις ανασκαφές και τον σχεδιασμό του μουσείου. Η 2η τακτική ανακρίτρια εξετάζει αυτές τις μέρες τους μάρτυρες που έχουν προταθεί και ετοιμάζει τον φάκελο για το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι η μηνυτήρια αναφορά, που αποτελεί τη βάση της ανάκρισης, φέρει την υπογραφή του ίδιου του κ. Τατούλη. Το ενδεχόμενο να διωχθούν από (προεκλογική) ενέργεια του ίδιου του υφυπουργού οι άμεσοι σημερινοί του συνεργάτες είναι πλέον ορατό. Αν η υπόθεση φτάσει στο ακροατήριο, ο κ. Τατούλης θα είναι ταυτόχρονα μηνυτής και μηνυόμενος!

Η διαλεκτική στο απόγειό της, όπως θα έλεγε και ο ίδιος ο στοχαστής πολιτικός.


(Ελευθεροτυπία, 8/11/2005)


www.iospress.gr