ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΩΡΕΣΑΝ ΣΤΗΝ "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"      

 

 

 

Ποιοι ποντάρουν στη χρεοκοπία;

 

Κύριε υπουργέ, ιδού οι προστατευόμενοί σας!
 

της ΑΝΤΑΣ ΨΑΡΡΑ
 Από το 2009 μέχρι σήμερα υπολογίζονται σε 60 δις τα ευρώ που διέφυγαν ανενόχλητα από την Ελλάδα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών.

Ποιοι πατριώτες άραγε ποντάρουν στη χρεοκοπία της Ελλάδας;

Μα είναι απλό: όσοι χρωστάνε πολλά λεφτά (από κομπίνες και θαλασσοδάνεια) στο Δημόσιο και στις συνένοχες τράπεζες και όσοι τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό. Οι πρώτοι διότι στην αναμπουμπούλα δεν θα συλληφθούν ποτέ και οι δεύτεροι διότι θα πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους και θα μπορούν να αγοράσουν οτιδήποτε στην χώρα αυτή για ένα κομμάτι ψωμί.

Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Κι αυτό είναι απλό:

 - Επιχειρηματίες που ανοιγόκλειναν εφημερίδες με δάνεια και επιδοτήσεις με αλλαγή γραμμής κατά το δοκούν και που τώρα βρίσκονται στα κάγκελα εναντίον της φοροεπιδρομής στους μη έχοντες. Μόνο το ΑΛΤΕΡ φαίνεται να χρωστάει μισό δις την ώρα που ο υπουργός τα έσπασε με την τρόικα για 2 δις.

 - Ιδιοκτήτες κλινικών-χρυσορυχείων που επιδοτήθηκαν τώρα εκβιάζουν να τις κλείσουν ή να συνεχίσουν να απομυζούν το ΕΣΥ. Ο επικεφαλής ενός τέτοιου χρυσορυχείου μόλις επέστρεψε από τις διακοπές του με το κότερο ζήτησε από τους απλήρωτους εργαζόμενους στη Γ.Σ. να μην του χαλάσουν το …μαύρισμα.

 - Πτωχευμένοι βιομήχανοι και κατασκευαστές που κυκλοφορούν ανάμεσά μας με τα δάνειά τους επενδυμένα στις τσέπες τους και στην Ελβετία και ζητάνε τώρα τα ρέστα.

 - Γνωστοί τραπεζίτες με θαλασσοδάνεια σε ΠΑΕ και σε δόλια πτωχευμένες (πλέον) επιχειρήσεις που γνωμοδοτούν ανενόχλητοι για την οικονομική κατάσταση της χώρας .

 - Επενδυτές που αλωνίζουν στις offshore της Κύπρου και του Παναμά αφού πρώτα ρήμαξαν την ελληνική οικονομία

 - Οσο για τους απολύτως φοροαπαλλαγμένους εκτός από εκείνους που έχουν εισόδημα κάτω από 5000 ευρω, θυμίζουμε την άλλη κατηγορία εκείνη με τις 56 φοροαπαλλαγές για όσους είναι ή δηλώνουν ότι είναι εφοπλιστές. Αφορολόγητα όλα τα κέρδη από όλα τα πλοία, όλες οι εταιρείες που συνδέονται με αυτά, όλες οι αγοραπωλησίες, όλες οι αποζημιώσεις από ασφαλιστικές, όλοι οι φόροι κληρονομιάς, όλα τα δάνεια αλλά και οι καταθέσεις, όλοι οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης, όλες οι αγορές τους γίνονται χωρίς ΦΠΑ κ.ο.κ. Η Ενωσή τους μάλιστα ανακοίνωσε ακόμα και φέτος σημαντικά κέρδη. Μεγάλα ονόματα εφοπλιστών που διέφυγαν με τα δις στο εξωτερικό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο και δεν κουνήθηκε φύλλο. Οι ευρωπαίοι εταίροι μας τους γνωρίζουν με τα μικρά τους ονόματα και κάνουν πλάκα στους Έλληνες πολιτικούς. Σύμφωνα με στοιχεία του 2009-2010 εφοπλιστής με ελληνική σημαία πληρώνει για ένα πλοίο 9.500 δολάρια το χρόνο φόρο στο ελληνικό κράτος όταν τα έσοδά του, αν ναυλώνεται όλο το χρόνο, μπορεί φτάνουν και τα 60 εκ. δολάρια. Αν υπολογίσουμε ότι ένας και μόνο εφοπλιστής έχει για παράδειγμα μέχρι και 40 δεξαμενόπλοια, από τα οποία πάνω από τα μισά έχουν ξένες σημαίες, τότε πράγματι είναι απορίας άξιο αν υπάρχει ακόμα οτιδήποτε στην Ελλάδα που να μην τους ανήκει. Αυτοί είναι οι γνωστοί εθνικοί ευεργέτες που θέλουν και υπουργείο ναυτιλίας για να κανονίζουν ένστολοι τις «υποθέσεις» τους πολλές από τις οποίες αφορούν και μεγάλες ποσότητες «αφορολόγητου» πετρελαίου. Μια βόλτα στη ράδα του Αργοσαρωνικού θα απέδιδε σε λαθραίο πετρέλαιο όσο και μια πετρελαιοπηγή.Ισως όσοι αναζητούν τη λύση στην ΑΟΖ και στην ένταση με την Τουρκία θα πρέπει να ψάξουν πρώτα για πετρέλαιο στα ελληνόκτητα τάνκερ και μετά να στείλουν τους φαντάρους στο μέτωπο.

Οσο για τον ανερχόμενο στις δημοσκοπήσεις αρχηγό της ΝΔ το είπε καθαρά: θα μειώσει τη φορολογία των μεγάλων και των μικρότερων επιχειρήσεων, θα κάνει τριετή την δική του αντισυνταγματική ιδέα του στρίβειν δια της εφεδρείας, θα ακυρώσει το νόμο για την ιθαγένεια, θα ακυρώσει τον νόμο που θα ψηφιστεί για τα ναρκωτικά, θα επανιδρύσει το Υπ. Ναυτιλίας και θα... δώσει έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη!.

Γράφτηκε στις 28.9.2011

 

www.iospress.gr