Παραιτήθηκε ο «πτυχιούχος» του Δρομοκαΐτειου

Μετά την αποκάλυψη του «Ιού» ότι πρόβαλλε ως τίτλο σπουδών το πτυχίο ενός ανύπαρκτου πανεπιστημίου, ο Κ. Μαργαρίτης παραιτήθηκε από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή του «Δρομοκαΐτειου».

*Ο πολιτευτής της Ν.Δ. ως λόγο παραίτησης αναφέρει «τη μείωση και την προσβολή της προσωπικότητάς μου με αφορμή το δημοσίευμα» που δεν του επιτρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, «όπως έχω μάθει στην πολιτική σταδιοδρομία μου, με αξιοπιστία, ήθος, συνέπεια, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα. [...]

»Δεν ανέχομαι να με μειώνουν και να παρεμποδίζουν το έργο μου για μια Ελλάδα ανθρώπινη, ευρωπαϊκή, σύγχρονη, άνθρωποι που θέλουν να εξυπηρετήσουν άλλου είδους συμφέροντα, όπως αυτά που ανακάλυψα κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στο «Δρομοκαΐτειο».

*Σε συνέντευξη τύπου, την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαργαρίτης επέμεινε ότι το Πανεπιστήμιο του Shelbourne είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Είναι υπαρκτό, αλλά όχι αναγνωρισμένο. Απέδωσε, μάλιστα, το δημοσίευμα σε «εσωκομματικούς του αντιπάλους» και σε απόπειρα να πληγεί ο πρωθυπουργός. Τέλος, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να κινηθεί δικαστικά.

*Φυσικά, δεν είχε τίποτα να πει για τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το «πανεπιστήμιο» είναι ανύπαρκτο και ως εκ τούτου τα πτυχία που εκδίδονται στο όνομά του είναι πλαστά, όπως δηλώνουν επίσημοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αλλωστε, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα είχε αφαιρέσει άρον άρον ο ίδιος ο κ. Μαργαρίτης από την προσωπική του ιστοσελίδα το όνομα του περίφημου αυτού «πανεπιστημίου» την επομένη του ρεπορτάζ.

*Το χειρότερο είναι ότι μια τέτοια απόκτηση πτυχίου είναι αδύνατο να γίνει χωρίς ο ενδιαφερόμενος να γνωρίζει πώς ακριβώς το έχει εξασφαλίσει.

Και επιπλέον, αφού ο κ. Μαργαρίτης δεν είχε αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό δίπλωμα, δεν μπορούσε να διοριστεί σε θέση όπου αυτό είναι προαπαιτούμενο. Οπως δήλωσε στον «Ιό» ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας κ. Καλογερόπουλος, ακόμα και αν δεν είχε παραιτηθεί, θα ήταν υποχρεωμένο το υπουργείο να τον αποπέμψει λόγω έλλειψης των τυπικών προσόντων.

Παραιτήθηκε, λοιπόν, πριν «τον παραιτήσουν»...

*Αλλά εφόσον ο κ. Μαργαρίτης αντί να ζητήσει συγνώμη για το ολίσθημά του απειλεί με δικαστικές διώξεις και κάνει μαθήματα δεοντολογίας, το μπαλάκι πέφτει στους πολιτικούς του προϊστάμενους, στην κυβέρνηση και το κόμμα της Ν.Δ. που παραμένουν σιωπηλοί μπροστά στην αποκάλυψη της απάτης.

Αλλωστε αυτοί είναι που θα κληθούν να απαντήσουν δημόσια στη Βουλή, μετά την ερώτηση που κατέθεσαν την Τετάρτη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Τιμοσίδης, Β. Κεγκέρογλου και Δημ. Βαρβαρίγος.

*Οι βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν με ποια διαδικασία κατέλαβε κυβερνητικές θέσεις και αν διαθέτει τον μεταπτυχιακό τίτλο που επικαλείται. Καλούν ακόμα την κυβέρνηση να στείλει όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν τη στελέχωση του ΟΕΕΚ και τη διοίκηση του «Δρομοκαΐτειου» στη Δικαιοσύνη.

 


(Ελευθεροτυπία, 29/6/2008)


 

www.iospress.gr