ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ - PRO EUROPA

Σκάνδαλο κάτω απ' τα ράσα

1.   2.Η υπόθεση δεν κουκουλώνεται. Η μυστηριώδης εταιρία Pro Europa επιχειρεί να "ιδιωτικοποιήσει" το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, χρησιμοποιώντας το κύρος του Αρχιεπισκόπου, και εκμεταλλευόμενη την παλιά σχέση Δρακόπουλου-Χριστόδουλου. Ο τελευταίος που κερδίζει απ' αυτή την ιστορία είναι βέβαια τα φτωχά παιδιά.

Ο Κωνσταντίνος Τσάτσος προειδοποίησε εγκαίρως: "Προσέχτε τον Δρακόπουλο". Είχε, βλέπετε, ιδίαν πικρή πείρα. Αλλά κανείς δεν τον άκουσε. Ούτε ο Νίκος Δήμου, που δέχτηκε να συνεταιριστεί μαζί του στην "Εποπτεία", ούτε ο Τάκης Χορν και η Αννα Γουλανδρή που του ανέθεσαν τη διεύθυνση του Ιδρύματός τους. Ολοι τους "πλήρωσαν" κυριολεκτικά την εμπιστοσύνη που έδειξαν. Τώρα ήρθε η σειρά του κ. Χριστόδουλου να αποδειχθεί "απρόσεκτος". Φαίνεται, όμως, ότι ο προσωπικός δεσμός των δύο ανδρών (Δρακόπουλου-Χριστόδουλου) είναι ακατάλυτος. Η σχέση τους είναι τόσο στενή, ώστε ο Αρχιεπίσκοπος διακινδυνεύει την προσωπική του φήμη και το κύρος της Εκκλησίας για να στηρίξει τον μυστικοσύμβουλό του. 

Μετά το δημοσίευμα της περασμένης Κυριακής, στο οποίο τεκμηριώναμε την περίεργη σύνδεση της Αρχιεπισκοπής με την εταιρία Pro Europa, ο ιδρυτής της κ. Παναγιώτης Δρακόπουλος και οι συνεργάτες του παρέμειναν απαθείς και αδιάφοροι. Εξίσου βουβή έμεινε και η επίσημη Εκκλησία, η ίδια που μας έχει συνηθίσει να παρεμβαίνει με κάθε ευκαιρία και σε κάθε ζήτημα. Κατανοούμε την αμηχανία. Στα γραφεία της Pro Europa, στην οδό Σκουφά 60Α, όπου στεγάζεται και το πρόγραμμα "Αγαπώ το Παιδί", πήγαμε δύο φορές. Την πρώτη -παραμονές του προηγούμενου ρεπορτάζ- δεν βρήκαμε κανέναν υπεύθυνο, τη δεύτερη το γραφείο ήταν σε πλήρη λειτουργία. Μιλήσαμε με τη διευθύντρια του προγράμματος Αριστέα Κατσιαδράμη και τον Γενικό Γραμματέα της Pro Europa Νίκο Κανελλόπουλο - τον άνθρωπο που, όπως λέει, ασχολείται επί 24ωρου βάσεως με τη διαχείριση του προγράμματος. "Μας αδικήσατε. Πληρώνουμε κάποια λάθη του παρελθόντος", σχολιάζει, αν και ισχυρίζεται ότι δεν έχει διαβάσει το ρεπορτάζ μας, ο κ. Κανελλόπουλος. Προθυμοποιείται να μας διαφωτίσει για το φιλανθρωπικό έργο του ελληνικού τμήματος, του οποίου έχει και την αποκλειστική ευθύνη βάσει του καταστατικού: "Πράγματι έχω αυξημένες εξουσίες, διότι ο επικεφαλής χρειάζεται να εργάζεται αποκλειστικά για τους σκοπούς μας". Η στρατηγική της Pro Europa, σύμφωνα με τον κ. Κανελλόπουλο, βασίζεται σε μια απλή ιδέα: "Βρίσκουμε ένα κοινωνικό στόχο και ακολούθως δημιουργούμε ένα Fund που θα μας εξασφαλίσει μια σταθερή χρηματοδότηση. Τα περισσότερα προγράμματα για τα παιδιά στην Ελλάδα ξεφουσκώνουν γρήγορα, ακριβώς επειδή οι αρχικώς ενθουσιώδεις χορηγοί ξεχνούν από κάποια στιγμή και μετά να καταθέσουν τη συνδρομή τους. Η δική μου ιδέα ήταν να πετύχω μέσω της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ) και ειδικότερα μέσω της MASTERCARD, μια σταθερή δεξαμενή υποστηρικτών". 

Από το τέλος του 1999, που ξεκινά η συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα, η Pro Europa έχει αποκτήσει περίπου 2.000 έμμεσους υποστηρικτές, δηλαδή καταναλωτές που επέλεξαν να χρησιμοποιούν την MASTERCARD-"ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ". Η σύμβαση που έχει υπογράψει ο κ. Κανελλόπουλος με την ΕΤΕ -πάντοτε υπό την αιγίδα του κ. Χριστόδουλου και με την έμπνευση του κ. Δρακόπουλου- εξασφαλίζει στο ταμείο της Pro Europa 1% επί του καταναλωτικού τζίρου των πελατών-φιλανθρώπων και το 50% της εγγραφής και της ετήσιας συνδρομής. Ωστόσο, τα χρήματα δεν είναι αρκετά για να υπάρξει ένα αξιοπρόσεκτο αποτέλεσμα. "Στοχεύουμε στην αύξηση του αριθμού των πιστωτικών καρτών, και επ' αυτού χρειάζονται μεγάλες πρωτοβουλίες της ΕΤΕ, ώστε να διαφημιστεί το πρόγραμμα. Ακόμα δεν έχουμε επιτύχει το στόχο της οικονομικής ανεξαρτησίας που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε σε μεγαλύτερη κλίμακα το έργο μας". 

Μια οργάνωση-σφραγίδα

Αυτά που δεν μας είπε ο κ. Κανελλόπουλος έχουν περισσότερο ενδιαφέρον. Η Pro Europa δεν είναι μια οργάνωση για τα παιδιά. Είναι ένα οργανωτικό μόρφωμα που το συνέλαβε ο κ. Δρακόπουλος, με στόχο την απορρόφηση παντός είδους κονδυλίων! Ας μην ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ετσι εγκατέλειψε ο κ. Δρακόπουλος την παλιά του προσκόλληση στα αμερικανικά Ιδρύματα (για παράδειγμα το γνωστό ακροδεξιό και αμαρτωλό Heritage Foundation) και στράφηκε στον πακτωλό των ευρωπαϊκών "πακέτων". Ομως εκεί που, όπως φαίνεται, καταλήγει η οργάνωση είναι η αξιοποίηση της παλιάς φιλίας με τον Αρχιεπίσκοπο. Το όνομα Χριστόδουλος ανοίγει όλες τις πόρτες. 

Η οργάνωση Pro Europa φέρεται να έχει ιδρυθεί το 1995, την ίδια δηλαδή χρονιά που περιλαμβανόταν το όνομα του Δρακόπουλου στις λίστες των μεγάλο-φοροφυγάδων του υπουργείου Οικονομικών. Ηδη το ζεύγος Δρακόπουλου βρισκόταν στην Αμερική. Εκεί ίδρυσαν το "Atlantic Institute for European Affairs" με έδρα τη Βοστόνη. Αυτό αποτέλεσε το πρόπλασμα της Pro Europa. Νομική μορφή πήρε η Pro Europa στην Ελλάδα ως μη κερδοσκοπική εταιρία μόλις το 1998 (Σεπτέμβριο). Τον Απρίλιο του 1999, τις παραμονές δηλαδή του "χορηγικού δείπνου", συγκροτήθηκε η τελική εταιρική μορφή, στην οποία ο κ. Κανελλόπουλος κατέχει το 90% των εταιρικών μεριδίων. Ως συνεταίροι του εμφανίζονται οι Αδ. Σεϊτανίδης και Κ. Δημητρακόπουλος. Ομως η Pro Europa παραμένει μια οργάνωση-φάντασμα:

1. Σύμφωνα με την επίσημη αυτοπαρουσίασή της πρόκειται για μια ένωση "διανοουμένων" (Scholars) και δημοσιογράφων, για μια "στοά λογίων" (a lodge of literati). Ομως στην ελληνική εταιρία μετέχουν μόνο... επιχειρηματίες και τραπεζίτες.

2. Υποτίθεται ότι πρόκειται για μια διεθνή οργάνωση με αυτόνομα "εθνικά τμήματα". Σε επίσημο, μάλιστα, έγγραφο της εταιρίας αναφέρεται ότι ήδη "βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία τα εθνικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία". Η αλήθεια είναι ότι πουθενά εκτός από την Ελλάδα δεν υπάρχει εθνικό τμήμα της οργάνωσης. Ακόμα και το περίφημο "διεθνές" τμήμα της οργάνωσης έχει έδρα το σπίτι του Δρακόπουλου στο Παλαιό Φάληρο! Υπάρχουν όμως κάποιες άλλες εταιρίες με το ίδιο όνομα, με εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα. Η αυστριακή Pro Europa, η οποία ασχολείται με την περίθαλψη παιδιών, είναι η Σύνοδος των καθολικών επισκόπων της Αυστρίας! Οσο για τη ρουμανική Pro Europa, αυτή ιδρύθηκε το 1989, έξι χρόνια προτού συλλάβει την ιδέα ο κ. Δρακόπουλος. Το πανευρωπαϊκό πολιτιστικό ίδρυμα "Pro Europa" με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας αρνείται οποιαδήποτε σχέση με την παρέα του κ. Δρακόπουλου. 

3. Η εταιρία αντλεί το κύρος της από την αναφορά διάφορων ονομάτων ως διευθυντικών της στελεχών. Μέχρι το 1999, στα επίσημα έγγραφα αναφέρεται ότι διευθύνεται από πέντε ευρωβουλευτές! Μέχρι και το όνομα του Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χρησιμοποιείται κάποια περίοδο, για να εξαφανιστεί αμέσως μετά. Στα πιο πρόσφατα έγγραφα δεν αναφέρεται το σώμα των "πέντε". Το κύρος αντλείται πλέον από την Εκκλησία και προσωπικά τον Αρχιεπίσκοπο.

4. Ως "επίτιμη πρόεδρος" της διεθνούς "Pro Europa" εμφανίζεται η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπεύθυνη για τον πολιτισμό Βιβιάν Ρέντινγκ. Οπως, όμως, διαπιστώσαμε, η Επίτροπος έχει παντελή άγνοια για τη χρήση του ονόματός της ως "επιτίμου προέδρου", γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα την Pro Europa, αλλά και την Αρχιεπισκοπή. Εκτεθειμένοι είναι και οι γνωστοί Ελληνες επιχειρηματίες, οι οποίοι πλαισιώνουν την Pro Europa, ως μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Η υπόθεση κινδυνεύει να πάρει τη μορφή διεθνούς σκανδάλου και να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στη χώρα μας, διότι η κυρία Ρέντινγκ είναι αρμόδια και για τον Αθλητισμό και συνδέει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. 

5. Αλλά η παγκόσμια πρωτοτυπία της κατά Δρακόπουλον Pro Europa είναι η οργανωτική της δομή. Σύμφωνα μ' αυτήν, την πλήρη διεύθυνση έχει ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος εκλέγεται από την πλειοψηφία των Συμβούλων. Οσο για τους Συμβούλους, αυτοί εκλέγονται από... τον Γενικό Γραμματέα! Μεταφράζουμε από την ιστοσελίδα της εταιρίας:

"Ο Γενικός Γραμματέας διευθύνει την Ενωση. Εκλέγεται από την πλειοψηφία των Συμβούλων. Οι Σύμβουλοι της Ενωσης είναι επιφανείς Ευρωπαίοι.(...) Ορίζονται από τον Γενικό Γραμματέα. (...) Ο Γενικός Γραμματέας της Ενωσης έχει το δικαίωμα να αποβάλει ένα ή περισσότερα μέλη ή εθνικά τμήματα προκειμένου να προστατεύσει την υπόσταση της Ενωσης".

Σύμφωνα μ' αυτή τη δομή, οι μόνοι που έχουν λόγο για τη δράση και την πορεία της εταιρίας είναι ο κ. Δρακόπουλος (ως γενικός γραμματέας του διεθνούς τμήματος) και ο κ. Κανελλόπουλος (γενικός γραμματέας του ελληνικού τμήματος). Και επειδή το διεθνές τμήμα είναι ανενεργό, χρίζεται ο Δρακόπουλος "υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος", έτσι ώστε να δικαιολογείται το γεγονός ότι αυτός λύνει και δένει στην "αυτόνομη" ελληνική εταιρία.

6. Εκεί που τα πράγματα μπερδεύονται εντελώς είναι τα "προγράμματα" που αναλαμβάνει η Pro Europa. Εκτός από τα δύο γνωστά, δηλαδή την οργάνωση του Ιντερνετ της Εκκλησίας έναντι 22 εκατ. ετησίως και το "Αγαπώ τα παιδιά", δηλαδή την κάρτα Mastercard που χρηματοδοτεί την Pro Europa στο όνομα των παιδιών, έχουν κατά καιρούς εξαγγελθεί και διάφορα άλλα: 

- Η δημιουργία ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης με κείμενα της νεοελληνικής γραμματείας για την Ευρώπη. Αυτό έμεινε πίσω, όταν προέκυψαν τα άλλα και πιο αποδοτικά.

- Το πρόγραμμα "Αριστοτέλης", "πρόγραμμα επιδοτούμενων διδασκάλων της ελληνικής γλώσσας και του ευρωπαϊκού πνεύματος στις πρώην σοβιετικές χώρες". Μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη του προγράμματος. 

Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ο δεσμός με την Εκκλησία άρχισαν να υπάρχουν και άλλες σκέψεις, όπως η δημιουργία ενός προγράμματος συντήρησης βυζαντινών εικόνων και η συγκρότηση μιας νέας εταιρίας με στόχο την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Εκκλησίας.

    Για να πειστούν οι υποψήφιοι "χορηγοί" να βάλουν το χέρι στην τσέπη, οι υπεύθυνοι της Pro Europa δεν είναι καθόλου φειδωλοί στις εξαγγελίες τους. Στην επίσημη παρουσίαση που έγινε στο Ιντερκοντινένταλ με ομιλητή τον Αρχιεπίσκοπο ("χορηγικό δείπνο", Μάιος 1999) για να πειστούν οι υποψήφιοι χορηγοί, η Pro Europa ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι του 1999 θα άρχιζε να λειτουργεί Κέντρο Προστασίας του Παιδιού και μέσα στο 1999 θα εγκαινιαζόταν και Παιδική Εστία δυναμικότητας 40 παιδιών με το όνομα "Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος". Φυσικά τίποτα απ' αυτά δεν πραγματοποιήθηκε. 

Ποιος νοιάζεται για τα παιδιά; 

Θα πει κανείς ότι όποιο κι αν είναι το παρελθόν ή οι προσωπικές βλέψεις των ιθυνόντων της Pro Europa, τουλάχιστον ασκεί κάποιο έργο ανακούφισης των παιδιών που υποφέρουν. Μακάρι να ήταν έτσι. Δυστυχώς, απ' ό,τι φαίνεται, μόλις επιχειρήθηκε από κάποιους συνεργάτες της οργάνωσης να μπει σε επιστημονική βάση το εγχείρημα, ορθώθηκε ένα τείχος μπροστά τους. Αυτό που εμφανίζεται ως έργο της Pro Europa είναι κυρίως η αξιοποίηση της έτοιμης δουλειάς που έχει οργανώσει ο πατήρ Αντώνιος Παπανικολάου στο Κέντρο Νεότητος του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος. 

   Η δρ. Αναστασία Rush-Παρασκευοπούλου είναι ο πιο αρμόδιος άνθρωπος για να εκτιμήσει τις πραγματικές δραστηριότητες της Pro Europa. Με πλούσιο επιστημονικό έργο στις ΗΠΑ, όπου έζησε από το 1970 έως το 1998, και δούλεψε ως κλινική ψυχολόγος και καθηγήτρια στο Indianapolis University, κλήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο για να διευθύνει το πρόγραμμα της Pro Europa και διώχθηκε κακήν κακώς, χωρίς κι η ίδια να καταλάβει πώς έγινε αυτό. 

   "Επαγγελματικά λυπάμαι πάρα πολύ", μας λέει η δρ. Rush, "διότι εγώ έβαλα τη βάση αυτού του προγράμματος. Οι λέξεις κακοποίηση και παραμέληση χρησιμοποιήθηκαν από μένα. Είχα δει τις ανάγκες που υπάρχουν στην Ελλάδα και μελέτησα ειδικά αυτό το κομμάτι. Αρχισα μ' έναν ενθουσιασμό, έχοντας την εμπειρία των 28-30 χρόνων, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε και στην Ελλάδα κάτι επιστημονικά δομημένο. Ομως απογοητεύτηκα, διότι μόλις έφυγα, αυτό το πρόγραμμα δεν υλοποιήθηκε." 

   Η κυρία Παρασκευοπούλου έμαθε προφορικά από τον Δρακόπουλο την εκδίωξή της και ξαφνιάστηκε: "Δεν μου έδωσαν την ευκαιρία να τους αντιπροτείνω κάτι. Ηταν πολύ κοφτό: 'Τελείωσες μ' εμάς', μου είπαν. Δεν μίλησα ούτε σε συμβούλιο, ούτε σε κανέναν." Αλλωστε και σ' όλο το διάστημα της παρουσίας της στην Pro Europa (φθινόπωρο 1999 - Μάιος 2000) δεν γνώρισε κανένα άλλο διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας. "Επαγγελματικά πραγματικά σοκαρίστηκα, διότι εγώ στην Αμερική δούλευα στην ίδια εταιρία 22 χρόνια. Δεν είμαι κάποιος που δούλεψε ένα χρόνο εδώ και δυο χρόνια εκεί". 

   Ρωτάμε αν μπορεί να προχωρήσει μια τέτοια εταιρία χωρίς επιστημονικό πρόγραμμα: "Αποκλείεται! Μα δεν έχει λειτουργήσει πουθενά, ούτε στην Ευρώπη ούτε στην Αμερική. Πώς θα προχωρήσει εδώ; Θα δημιουργήσουμε καινούργια θεωρία στην ψυχολογία; Τα δικά μου προγράμματα στηρίζονται στην επιστήμη και την εμπειρία". Ο λόγος που δέχτηκε η δρ. Παρασκευοπούλου να αναλάβει το πρόγραμμα ήταν η επιμονή του Αρχιεπισκόπου: "Συγκινήθηκα με την πρόταση του Μακαριότατου. Πάντοτε τον έβλεπα με μεγάλο σεβασμό. Γνωρίζω ότι στη θέση που βρίσκεται πρέπει να εμπιστεύεται τους ανθρώπους και δεν μπορεί να τους ελέγχει διαρκώς". Η τελική, όμως, έκβαση την προβληματίζει: "Δεν ξέρω γιατί άρχισαν το πρόγραμμα, αφού δεν ήθελαν να το ολοκληρώσουν". 

   Στην κυρία Παρασκευοπούλου οφείλεται η πρώτη προσπάθεια να οργανωθεί η εταιρία: "Υπήρχε η εταιρία αλλά δεν είχε δραστηριότητα. Δεν είχε γραφεία, δεν είχε υπαλλήλους. Εγώ βρήκα το γραφείο, εγώ διόρισα το προσωπικό. Εγώ ξεκίνησα θεωρώντας ότι αυτό είναι το όραμα του Μακαριότατου. Αυτό με παρακίνησε. Εγώ δεν ζούσα εδώ, ούτε γνώριζα αυτούς τους ανθρώπους, ούτε το παρελθόν τους, ούτε πώς έγινε η εταιρία". 

   Η εκδίωξη της δρ Rush συνοδεύτηκε από την εξαφάνιση κάθε ίχνους της παρουσίας της στην Pro Europa. Το πρόγραμμα που είχε συντάξει εξαφανίστηκε από το Ιντερνετ και στον απολογισμό δράσης της οργάνωσης εμφανίζονται οι δραστηριότητές της ανωνύμως! Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και οι επιστημονικές της ομιλίες εμφανίζονται ως έργο της Pro Europa, χωρίς καμιά αναφορά σ' αυτήν! Είναι φανερό ότι για κάποιους αποτελούσε εμπόδιο η παρουσία της.

   Τελικά ποιος ελέγχει τη δραστηριότητα αυτής της οργάνωσης-εταιρίας; Μάλλον κανείς. Η Εκκλησία αρκείται στη φιλία Δρακόπουλου-Χριστόδουλου. Το υπουργείο Κοινωνικών Υπηρεσιών δεν έχει δώσει "πιστοποίηση", άρα δεν αισθάνεται αρμόδιο. Οι χορηγοί είναι ευχαριστημένοι που το όνομά τους συνδέεται με φιλανθρωπικές δραστηριότητες, έστω και εικονικές. Η Εθνική Τράπεζα με τη Mastercard αναζητεί απλώς νέους πελάτες. Και η εταιρία KPMG, η οποία, σύμφωνα με την Pro Europa, την ελέγχει με ορκωτούς ελεγκτές, ακόμα να μας απαντήσει για τα συμπεράσματα των ελέγχων της.

    Η προτροπή, λοιπόν, του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας "προσέχτε τον Δρακόπουλο" παραμένει ακόμα χωρίς αποδέκτες.

 

Η ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ

Ο εκπρόσωπος της Επιτρόπου, αρμόδιας για τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, Βιβιάν Ρέντινγκ, διαψεύδει ότι η κυρία Βιβιάν Ρέντινγκ είναι επίτιμος πρόεδρος της Pro Europa, όπως ισχυρίζεται η παρέα του κ. Δρακόπουλου:

"Οπως γνωρίζετε, η κυρία Ρέντινγκ υπήρξε επί δέκα χρόνια μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σ' αυτό το πλαίσιο δέχτηκε να τεθεί υπό την αιγίδα της μία εκδήλωση της Pro Europa. Αυτό υπήρξε ΣΤΙΓΜΙΑΙΟ.
Μετά τον ορισμό της στην ΕυρωπαΪκή Επιτροπή, η κυρία Ρέντινγκ δεν έχει πλέον σχέσεις με την Pro Europa και ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν την έθεσε υπό την αιγίδα της ούτε δέχτηκε να γίνει επίτιμη πρόεδρος.
Πληροφορούμαι λοιπόν με έκπληξη ότι το όνομα της Βιβιάν Ρέντινγκ χρησιμοποιείται σήμερα από την Pro Europa. Σας διαβεβαιώνω ότι η κυρία Ρέντινγκ δεν έδωσε ποτέ την άδειά της ούτε ενημερώθηκε ποτέ για τη χρήση του ονόματός της και του τίτλου της."


Κριστόφ Φοράξ
Εκπρόσωπος της Βιβιάν Ρέντινγκ (Επιτρόπου της ΕΕ για τον Πολιτισμό)

(Ελευθεροτυπία, 28/1/2001)

 

www.iospress.gr                                   ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ