Αποσπάσματα από εκπομπές

Αναφέρονται στο άρθρο "Δημοσιογραφία και payroll"

 

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ALPHA
20/9/06

Τριανταφυλλόπουλος: Εγώ δύο φορές υπήρξα μάρτυρας επιχειρηματιών με λίστα που είχε βουλευτές στο «payroll». Και μου έδειχνε πόσο έπαιρνε ο καθένας. Κι από όλα τα κόμματα, δηλαδή δεν είχε μόνο από ένα κόμμα. Και το έκανε απροκάλυπτα. Εάν αυτό συνέβαινε σε πολιτισμένη χώρα…
Παπαδημούλης: Το όλα…
Τριανταφυλλόπουλος: …της Ευρώπης.
Παπαδημούλης: Από όλα;
Τριανταφυλλόπουλος: Ναι δυστυχώς. Εκτός από το ΚΚΕ κ. Παπαδημούλη. Και από το Συνασπισμό μου έδειχνε.
Παπαδημούλης: Είχε από το Συνασπισμό;
Τριανταφυλλόπουλος: Βεβαίως ότι βοηθούσε, βεβαίως δυστυχώς και από το Συνασπισμό.
Παπαδημούλης: Μπορείτε να μου δώσετε τα ονόματα κ. Τριανταφυλλόπουλε;
Τριανταφυλλόπουλος: Μόνο από το ΚΚΕ δεν είχε. Ορίστε;
Παπαδημούλης: Μπορείτε να μου δώσετε τα ονόματα;
Τριανταφυλλόπουλος: Μπορώ να σας δώσω τον επιχειρηματία.
Παπαδημούλης: Και τα ονόματα. Όταν αναφέρεστε σε ένα κόμμα…
Τριανταφυλλόπουλος: Τον επιχειρηματία να σας δώσω. Και ονόματα και ό,τι άλλο θέλετε.
Παπαδημούλης: Τα ονόματα, γιατί εγώ αυτό το αμφισβητώ.
Τριανταφυλλόπουλος: Εχετε δικαίωμα να το αμφισβητείτε, αλλά σας διαβεβαιώ ότι εγώ εντυπωσιάστηκα
Παπαδημούλης: Και τις εύκολες γενικεύσεις ότι «όλοι» να τις αποφεύγουμε.
Τριανταφυλλόπουλος: Όχι το όλοι. Σας λέω ότι μόνο από το ΚΚΕ δεν μου ‘δειξε. Σας το λέω. Κι εγώ δεν έχω τις καλύτερες σχέσεις με το ΚΚΕ. Με το ΚΚΕ έχω. Με την ηγεσία δεν έχω.
Παπαδημούλης: Παρακαλώ αυτό που είπατε για τον Συνασπισμό να το προχωρήσετε και με ονόματα. Εχετε την υποχρέωση.
Τριανταφυλλόπουλος: Σας είπα. Καλά κάνετε και το λέτε δημοσίως.


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ALPHA
25/9/06

Δραγασάκης: Αυτοί οι βουλευτές στους οποίους ανήκω θεωρούμε πολύ μεγάλη προσβολή αυτό που είπε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος σε μια προηγούμενη εκπομπή.
Τριανταφυλλόπουλος: Τι είπα κ. Δραγασάκη;
Δραγασάκης: Ότι βουλευτές του Συνασπισμού σε λίστα επιχειρήσεων.
Τριανταφυλλόπουλος: Είδατε πόσο εύκολα πέφτετε σ’ αυτή την παγίδα; Είπα ότι είναι οι βουλευτές του Συνασπισμού;
Δραγασάκης: Ορίστε;
Τριανταφυλλόπουλος: Είπα ότι είναι οι βουλευτές του Συνασπισμού;
Δραγασάκης: Εμένα μου μεταφέρθηκε και ήταν ο κ. Παπαδημούλης εδώ…
Τριανταφυλλόπουλος: Ακούστε τι σας μετέφεραν για να καταλάβετε πόσο εύκολα…
Δραγασάκης: Ανακαλείτε επομένως κ. Τριανταφυλλόπουλε;
Τριανταφυλλόπουλος: Εγώ να ανακαλώ; Θα έπρεπε να ανακαλέσετε αυτή την ανακοίνωση που βγάλατε …
Δραγασάκης: Ζητάτε συγγνώμη;
Τριανταφυλλόπουλος: Ακούστε με σας παρακαλώ…
Δραγασάκης: Αν αναφερθήκατε στον Συνασπισμό, ζητάτε συγγνώμη;
Τριανταφυλλόπουλος: Ακούστε μεσαιωνική αντίληψη σύγχρονου δημοκρατικού αριστερού κόμματος να λέει στον δημοσιογράφο να ζητήσει συγγνώμη δημόσια… Ακούστε, να τον παραπέμπει στα όργανα και να λέει, αφού δεν δείχνει μεταμέλεια, δεν ζητάει συγγνώμη να τον κουρέψουμε με την ψιλή μηχανή, να του κρεμάσουμε και τενεκέδες…
Δραγασάκης: Ο Πάπας σήμερα ζήτησε συγγνώμη.
Τριανταφυλλόπουλος: Εγώ είπα ότι σε λίστα που μου έδειξε επιχειρηματίας υποστήριξε ότι απ’ αυτά τα 160 ονόματα οι 158 είχαν πάρει χρήματα μαύρα με τσάντα για να τους βοηθήσει ή αυτούς ή την παράταξή τους…
Δραγασάκης: Δώστε τη λίστα στη δημοσιότητα. Πέστε το όνομα του επιχειρηματία.
Τριανταφυλλόπουλος: …χωρίς να αναφέρω το όνομα για Συνασπισμό, για βουλευτή σας. Χαμογελάτε, έ;
Δραγασάκης: Θα εξηγήσω γιατί χαμογελάω,
Τριανταφυλλόπουλος: Ο συνάδελφός σας είπε ότι εμείς ο Συνασπισμός δεν είχε καμία σχέση. Και του λέω ότι δυστυχώς μου είπε ότι υπήρχαν και άνθρωποι από το Συνασπισμό που πήραν χρήματα. Και αυτό σημαίνει ότι εγώ υποστήριξα ότι πήρατε χρήματα; Κι αντί να ρωτήσετε ποιος είναι ο επιχειρηματίας, και ποιους έχει στο χέρι, βρήκατε εύκολη λεία τον δημοσιογράφο.
Δραγασάκης: Μεταφέρατε μια πληροφορία η οποία είναι συκοφαντική.
Τριανταφυλλόπουλος: Διότι λέτε, αν βγει ο δημοσιογράφος και υποστηρίξει οτιδήποτε τέτοιο θα βάλουμε τους δικηγόρους μας να του φάμε το λαρύγγι.
Δραγασάκης: κ. Χατζηνικολάου, έχω το λόγο;
Τριανταφυλλόπουλος: κ. Δραγασάκη, εγώ δεν έχω κανένα λόγο να αντιδικώ μ’ εσάς και τον Συνασπισμό. Και γνωρίζετε ότι τα τελευταία χρόνια οι εκπομπές μου είναι οι μοναδικές που φιλοξενούν στελέχη του Συνασπισμού που άλλοι τους γυρνάν την πλάτη., αλλά αυτό δεν λειτουργεί συμψηφιστικά. Θα σας πω μόνο ότι μια τέτοια παρουσία προεκλογικά του Συνασπισμού, με τέτοια μεσαιωνική αντίληψη, να φάμε το κεφάλι του δημοσιογράφου, γιατί είπε αυτό που είδε, δεν βοηθάει καθόλου. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.
Δραγασάκης: Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος είτε δεν άκουσε είτε δεν αντιλαμβάνεται αυτό το οποίο είπα. Για μένα ως βουλευτή του Συνασπισμού και υποθέτω για όλους τους βουλευτές και όλα τα στελέχη μας ακόμα κι αυτό που ακούω κόσμο απλό να λέει «όλοι τα ίδια είστε», το εκλαμβάνω ως προσβολή...
Τριανταφυλλόπουλος: Δεν το είπα και δεν θα το πω ποτέ στη ζωή μου κ. Δραγασάκη ότι όλοι το ίδιο είστε.
Δραγασάκης: …και μου ‘ρχεται να κάνω αυτό που έκανε ο Ζιντάν στον Ιταλό ποδοσφαιριστή αν και δεν είναι στο στιλ μου. Θέλω λοιπόν να κατανοηθεί ότι εμείς ως κοινοβουλευτική ομάδα μας απασχόλησε το θέμα. Δεν πήγαμε στα δικαστήρια κ. Τριανταφυλλόπουλε. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Και χαίρομαι απόψε που άκουσα αυτά που άκουσα από σας. Θεωρώ ότι παραμένει θέμα, διότι όταν αναφέρεται το όνομα…
Τριανταφυλλόπουλος: Υποστήριξα εγώ ότι οι βουλευτές τα παίρνουνε και είναι όλοι το ίδιο;
Δραγασάκης: Και γιατί εγώ αυτή τη στιγμή να προσπαθώ να αποδείξω το αυτονόητο;


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ALPHA
27/09/06

Χατζηνικολάου: (Αναφέρεται στη διαμαρτυρία Κωνσταντόπουλου). Τριανταφυλλόπουλος: Ετσι έ; Ακούστε. Δεν έχει κανένα δίκιο, διότι θα έπρεπε να καλέσει το δημοσιογράφο να του δώσει τα στοιχεία και να ενδιαφερθεί για να μάθει ποιος είναι ο επιχειρηματίας, διότι ο δημοσιογράφος ουδέποτε υποστήριξε ότι οι άνθρωποι αυτοί τα πήραν επειδή ήσαν σε λίστα. Υποστήριξε ότι υπήρχε λίστα στα χέρια επιχειρηματία, ο οποίος υποστήριζε ότι 162 περίπου από τους 300 του κοινοβουλίου είναι στο payroll του. Καταλαβαίνετε; Το ‘χω πει πέντε φορές.
Χατζηνικολάου: Πριν από χρόνια, έ;
Τριανταφυλλόπουλος: Βεβαίως. Πριν από δέκα χρόνια. Και το’ χω πει τρεις φορές στην τηλεόραση, δύο στο ραδιόφωνο. Ξαφνικά ευαισθητοποιήθηκε ο κ. Κωνσταντόπουλος; Κοιτάξτε, οι υψηλοί στόχοι του κ. Κωνσταντόπουλου…
Χατζηνικολάου: Είναι θετικό ότι ευαισθητοποιήθηκε. Αντιθέτως εγώ εκπλήσσομαι πώς δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί τα δυο μεγάλα κόμματα.
Τριανταφυλλόπουλος: Ποιο είναι θετικό; Ότι ευαισθητοποιήθηκε… Ποιο είναι θετικό; Ακούστε…
Χατζηνικολάου: Θετικό είναι. Γιατί; Αρνητικό είναι;
Τριανταφυλλόπουλος: Ο άνθρωπος αυτός, ο κ. Κωνσταντόπουλος, αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζει στο στενό πολιτικό και οικογενειακό του περιβάλλον, αλλά και στον ευρύτερο πολιτικό χώρο, διότι αντιλαμβάνεστε ότι με τα παράσημα του κατήγορου του Ανδρέα Παπανδρέου στην παρωδία της δίκης του ’89 δεν μπορούν να τον αναδείξουν σε κορυφαίο πολιτικό όπως θα ήθελε. Πρέπει όμως να του πω ότι καλώς έπιασε τη ζούγκλα στο στόμα του, διότι αμέσως μετά τις εκλογές –εγώ ορκίστηκα να μη μιλήσω- θα τα πούμε με όλους τους κυρίους αυτούς. Εγώ λοιπόν τον καλώ, τον κύριο αυτό, ο οποίος με τόσο θράσος επιτίθεται και εναντίον και της εφημερίδας και του Τριανταφυλλόπουλου, να πει δημοσίως πόσους νταβατζήδες της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής –χρησιμοποιώ τον όρο του πρωθυπουργού- αναγκάστηκε.. Εκτός λοιπόν από τον Τεγόπουλο και τον Αλαφούζο πόσους άλλους νταβατζήδες υποχρεώθηκε να υποστηρίξει ως δικηγόρος; Να το πει δημοσίως τώρα. Διότι αμέσως μετά τις εκλογές θα αναγκαστούμε εμείς να χρησιμοποιήσουμε –υποχρεωμένοι είμαστε ούτως ή άλλως- τη δημοσιογραφική μας πένα. Και πρέπει να σας πω ότι δεν αποτελεί επίθεση στον Συνασπισμό που σέβομαι, δεν αποτελεί επίθεση στην Αριστερά, αλλά όλοι αυτοί οι κύριοι, οι οποίοι ζουν με τον συγκεκριμένο τρόπο, είναι λαθρόβιοι πολιτικοί τόσα χρόνια, κρύβονται πίσω από μία αριστερή αισθητική και είναι υπηρέτες των νταβατζήδων, από μας θα βγουν στη φόρα. Είναι πολύ απλό.
Χατζηνικολάου: Πάντως εγώ με τους χαρακτηρισμούς σου για τον Τεγόπουλο και τον Αλαφούζο δεν συμφωνώ.
Τριανταφυλλόπουλος: Καλά αυτό είναι σωστό γιατί αν συμφωνούσαμε όλοι εδώ μέσα αυτός δεν θα ‘ταν σταθμός θα ‘ταν η Τζιχάντ. Λοιπόν εγώ δέχομαι τη διαφωνία σου Νίκο αλλά θα μου επιτρέψεις να τα πιστεύω αυτά ακράδαντα, όπως τα πιστεύει το 99.99% του ελληνικού λαού.


ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΑΝΤ-1 (εκπομπή «ο άγνωστος Μ»)
28/9/06

Ρίζος: Θέλουν να φτιάξουν και ένα τρίτο κόμμα τώρα γιατί δεν τους βολεύει ούτε το ΠΑΣΟΚ.
Τριανταφυλλόπουλος: Μα δεν μπορείτε να φανταστείτε. Επειδή αναφέρουμε αυτά τα παρατρεχάμενα διαφόρων οικονομικών συμφερόντων, έβαλαν μπροστά μερίδα από την Ενωση Συντακτών να με διαγράψουν λέει από δημοσιογράφο. (γέλια)
Ρίζος: (γέλια) Ναι, μπράβο.
Τριανταφυλλόπουλος: (γέλια) Γέλια. Φανταστείτε τι έχει να γίνει, τι σόου θα γίνει. Ευτυχώς υπάρχουν λογικοί άνθρωποι εκεί που αντιδρούν.
Ρίζος: Κοίταξε. Εσύ ήσουν ενοχλητικός στην εξουσία και έγινες ακόμα πιο ενοχλητικός με την εφημερίδα σου, την πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα. Από κει και πέρα πρέπει να τα περιμένεις όλα αυτά. Εστω κι αν κάνεις μερικές υπερβολές.
Τριανταφυλλόπουλος: Πάντα τα περίμενα. Ποιες υπερβολές; Ούτε το 50% δεν βγάζουμε απ’ αυτά που έπρεπε.
Ρίζος: Σ’ αυτό έχεις δίκιο.
Τριανταφυλλόπουλος: Υπερβολή είναι η μεγάλη απάτη. Η μάσκα που μασκάρουν το δημοσιογράφο για να τον κηδεμονεύουν. Και χρόνια αυτή τη δουλειά κάνουν.
Ρίζος: Όταν λέω ότι είσαι κόντρα με την εξουσία, ακόμα και η ΕΣΗΕΑ εξουσία είναι. Κατάλαβες; Ολες είναι εξουσίες που είναι εναντίον των δημοσιογράφων. Όχι ότι κι εμείς είμαστε η καλύτερη φάρα.
Τριανταφυλλόπουλος: Εγώ γνωρίζω ότι από την Ενωση Συντακτών πέρασαν κορυφαίοι άνθρωποι.
Ρίζος: Τους έχουμε ζήσει εμείς οι παλιότεροι.
Τριανταφυλλόπουλος: Κορυφαίοι συγγραφείς, κορυφαίοι λόγιοι, κορυφαίοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι κόσμησαν τη ζωή της χώρας μας.
Ρίζος: Εγώ πιστεύω ότι κι ο σημερινός πρόεδρος είναι λογικός άνθρωπος, ο Πάνος ο Σόμπολος.
Τριανταφυλλόπουλος: Ε βέβαια. Και είναι ένας από τους πιο εκλεκτούς ανθρώπους.
Ρίζος: Περιβάλλεται όμως από μέλη του ΔΣ που είναι κομματικά στελέχη…
Τριανταφυλλόπουλος: Από τη στιγμή που εκλέγονται δεν το σχολιάζουμε αυτό.