ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Το «βαλκανικό έγκλημα»

Οι εφημερίδες της ΠΓΔ Μακεδονίας ασχολούνται εκτενώς στις χθεσινές εκδόσεις τους με την αποκάλυψη του «Ιού» στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», ότι οι επτά «σκουρόχρωμοι» που εκτέλεσαν οι δυνάμεις ασφαλείας της γειτονικής χώρας στις 2 Μαρτίου ως «τρομοκράτες», δεν ήταν μέλη της «Αλ Κάιντα», αλλά απλοί μετανάστες.

Θυμίζουμε ότι στο ρεπορτάζ αποκαλύπτονται για πρώτη φορά τα ονόματα όλων των νεκρών, με επώνυμες και διασταυρωμένες δηλώσεις των συγγενών τους, που τους περίμεναν στην Ελλάδα. Πρόκειται για έξι Πακιστανούς και έναν Ινδό.

Το θέμα προβάλλει στην πρώτη σελίδα της η εφημερίδα «Ντνέβνικ», με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στη χώρα, και η αντιπολιτευόμενη «Ούτρινσκι Βέσνικ», η οποία -όπως τηλεγραφεί το ΑΠΕ από τα Σκόπια- προσθέτει την πληροφορία από την Εισαγγελία πως «οι έρευνες συνεχίζονται» και από το υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ πως σύντομα θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για την όλη υπόθεση. 

Η «Βεστ» προβάλλει και αυτή στην πρώτη της σελίδα την υπόθεση και σημειώνει την παράκληση των συγγενών των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα να επέμβει ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου για να παραλάβουν τις σορούς των ανθρώπων τους. 

Μέχρι σήμερα, όπως γράφει η «Ούτρινσκι Βέσνικ», οι νεκροί παραμένουν στο κοιμητήριο των Σκοπίων. 

(Ελευθεροτυπία, 9/5/2002)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ"

"Ενα βαλκανικό έγκλημα" (Ιός, 5/5/2002)


www.iospress.gr