ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ "ΙΟΥ" ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ"

 

 

Βαλκανικό έγκλημα

Δύο ακριβώς χρόνια μετά την αποκάλυψη του «Ιού» (5/5/02) ότι η αστυνομία της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δολοφόνησε εν ψυχρώ εφτά Ασιάτες μετανάστες που προσπαθούσαν να έλθουν στην Ελλάδα, τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε επιβεβαιώνουν το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ.

Την περασμένη Παρασκευή ήρθη η ασυλία τού τότε υπουργού Εσωτερικών Μπόσκοφσκι, ο οποίος φέρεται ως ιθύνων νους του εγκλήματος. Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μιριάνα Κοντέσκα ανέφερε ότι τα θύματα συνελήφθησαν ως λαθρομετανάστες και μεταφέρθηκαν σε μια περιοχή κοντά στα Σκόπια, όπου εκτελέστηκαν από μια ομάδα αστυνομικών. Μετά τους τοποθέτησαν όπλα και τους συνέδεσαν με μια υποτιθέμενη βομβιστική απόπειρα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ. «Εχασαν τη ζωή τους σε μια σκηνοθετημένη δολοφονία», συμπέρανε η κ. Κοντέσκα, «προκειμένου να εμφανιστεί η χώρα ότι συμβάλλει στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Για την υπόθεση ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε τρεις αξιωματικούς της αστυνομίας, δύο στελέχη της ειδικής αστυνομίας και έναν επιχειρηματία. 

(Ελευθεροτυπία, 4/5/2004)


www.iospress.gr